Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Αλ. Ψαραδέλλη: «Αξίζει να προσπαθούμε ν’ αγγίξουμε το όνειρο, ακόμη κι αν είναι ψηλά»

-

Πάντα τη συνέπαιρναν οι αληθινές ιστορίες, οι ιστορίες ανθρώπων, που είχαν βιώσει µια ζωή γεµάτη γεγονότα και που νοσταλγικά τα διηγιόντουσαν µ’ ένα δάκρυ να στάζει στην άκρη των ματιών τους, ενώ μέσα τους φώλιαζε η κρυφή ελπίδα να µην χαθούν στον χρόνο.

Η ιστορία της γιαγιάς της, που άγγιξε την ψυχή της Αλεξάνδρας Ψαραδέλλη και έβαλε στοίχημα να την διαφυλάξει, παγώνοντάς την στον χρόνο, κερδήθηκε μέσα από το μυθιστόρημά της «Κάτω από το φως του Αποσπερίτη».

Πρόκειται για μια ιστορία, με έντονες κοινωνικές αναφορές, στο οποίο η συγγραφέας επιχειρεί «κατάδυση» στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, αναλύοντας τους ενδογενείς αλλά και εξωγενείς παράγοντες που την επηρεάζουν βαθιά.

Άλλωστε, η καταγραφή συναισθημάτων, ήταν πάντα για εκείνη ένας τρόπος να αδειάζει την ψυχή της, γι’ αυτό και η συγγραφή ικανοποιεί την βαθύτερη ανάγκη της να εκφράσει τα συναισθήµατά της, να µοιράζεται τις σκέψεις της, να εκτονώνει την θλίψη της και να αναζητά τις αλήθειες της.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ωκεανός» το δεύτερο σας μυθιστόρημα με τίτλο «Κάτω από το φως του αποσπερίτη». Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που την υφαίνεται υπέροχα μέσα σε 478 σελίδες. Ποιος ήταν ο λόγος που αποφασίσατε να κάνετε γνωστή την ιστορία της Αναστασίας, κυρία Ψαραδέλλη;
Πάντα με συνέπαιρναν οι αληθινές ιστορίες. Ιστορίες ανθρώπων, που είχαν βιώσει μια ζωή γεμάτη γεγονότα και που νοσταλγικά τα διηγόντουσαν, μ’ ένα δάκρυ να στάζει στην άκρη του ματιού και με μια κρυφή ελπίδα να μην χαθούν μέσα στον χρόνο. «Το κάτω από το φως του αποσπερίτη», είναι μια αληθινή ιστορία ή αλλιώς το κομμάτι ζωής ενός ανθρώπου. Ήταν η ιστορία που άγγιξε την δική μου ψυχή και το στοίχημά μου να την διαφυλάξω, παγώνοντάς την στον χρόνο, κερδήθηκε μέσα από αυτό το βιβλίο.

Η ηρωίδα του βιβλίου σας αποτελεί πραγματικό πρόσωπο. Πώς μάθατε την ιστορία της;
Η ηρωίδα της ιστορίας, κυρία Δούλη, είναι η γιαγιά μου. Κομμάτια της ζωής της, άκουγα από μικρό παιδί και όταν έφτασα στην ηλικία που τα λόγια και οι σκέψεις φυλακίζονταν στο χαρτί, κατέγραψα όλα τα κομμάτια τού πάζλ ή όσα μπορούσα τουλάχιστον, καθώς αυτά που είχαν χαράξει μέσα της βαθιές πληγές, είχαν βουλιάξει στην χαράδρα της ψυχής της.

Τι σας συγκίνησε περισσότερο στη συγκεκριμένη ιστορία και αποφασίσατε να την κάνετε βιβλίο;
Η πληγωμένη παιδική ψυχή, είναι για μένα κάτι σαν στίγμα, που αναγκάζεσαι να το κουβαλάς σε όλη σου τη ζωή. Είναι μια πληγή που δεν κλείνει όσα χρόνια και αν περάσουν. Και η Αναστασία πληγώθηκε, ξεριζώθηκε και έμεινε να παλεύει μόνη της, έχοντας μοναδική πυξίδα την αγάπη για την χαμένη της αδερφή και το όνειρο να σμίξει ξανά μαζί της. Με συγκλόνισαν οι δυσκολίες της ζωής της και με συγκίνησε η αυτοθυσία της και η δύναμη της ψυχής της.

Η ηρωίδα σας ένα πλάσμα ξεριζωμένο από την οικογένειά της και εγκλωβισμένο στα στεγανά της ζωής που την έχουν χαράξει τολμά και υψώνει δειλά το γενναίο της ανάστημα. Πιστεύετε ότι πρέπει να ζει κανείς τη ζωή του στα άκρα ή να κάνει ζυγισμένες, συγκρατημένες επιλογές; Αξίζει να υποφέρει κάποιος στη ζωή του, απλά και μόνο για να πει πως άγγιξε το όνειρο, έστω και φευγαλέα, για μερικές στιγμές;
Δεν είμαι των άκρων, κυρία Δούλη, άλλα πολλές φορές έχω ακολουθήσει το ένστικτο και όχι την λογική. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένα βιβλίο που να μάς δίνει οδηγίες για την ζωή. Η ζωή είναι εμπειρίες, που δημιουργούνται από σωστές και λάθος αποφάσεις. Ακόμα και αν οι λάθος αποφάσεις, που πήραμε στο παρελθόν, κάποτε φάνταζαν σωστές. Θεωρώ λοιπόν, πως κάποιες φορές, αξίζει να προσπαθήσει κανείς να αγγίξει το όνειρο, ακόμη και αν είναι ψηλά, ακόμη και αν κινδυνέψει να γκρεμοτσακιστεί, διότι τότε, τουλάχιστον θα μπορεί να πει ότι προσπάθησε για κάτι.

Το «Φως του Αποσπερίτη» τελικά καταφέρνει να επουλώσει τα τραύματά μας, κυρία Ψαραδέλλη;
Τα τραύματα δύσκολα επουλώνονται. Κάποια στιγμή όμως, μπορεί να σταματήσουν να αιμορραγούν, αν η ψυχή απαγκιάσει και βρει τρόπο να τα θάψει βαθιά.

Καθώς γράφατε το βιβλίο σας, τι συναισθήματα ξύπνησαν μέσα σας οι ήρωές του και ποιες εικόνες σας έκαναν συντροφιά σ’ αυτό το συγγραφικό ταξίδι;
Η Αναστασία είναι ένα πρόσωπο δικό μου, συγγενικό. Ένα πρόσωπο οικείο, το οποίο πάντα ξυπνούσε μέσα μου συναισθήματα αγάπης και συμπόνοιας. Έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια, πόνεσε, πληγώθηκε, εγκαταλείφθηκε, έγινε έρμαιο εκμετάλλευσης, όπως κάθε άνθρωπος που δεν έχει μέρος να σταθεί. Οι ήρωες υπήρχαν μέσα στο μυαλό μου, πριν αποφασίσω να γράψω το βιβλίο. Και ήταν σαν να τους είχα γνωρίσει όλους. Με συντρόφευσαν οι εικόνες μιας εποχής που κυριαρχούσε ο διχασμός των Ελλήνων, το συναίσθημα του πατριωτισμού, του αγώνα, της ανασφάλειας, της καχυποψίας. Μια περίοδο, όπου η θέση της γυναίκας ήταν απλά διακοσμητική και μιας κοινωνίας που όσο εύκολα σε αφομοιώνει τόσο εύκολα μπορεί να σε αποβάλλει.

Έχετε σπουδάσει Νοσηλευτική και Πληροφορική η συγγραφή πώς πρόεκυψε στη ζωή σας και ποια εσωτερική ανάγκη σάς καλύπτει;
Η καταγραφή συναισθημάτων, ήταν πάντα για μένα ένα μέσο ψυχοθεραπείας, ένας τρόπος να αδειάζω την ψυχή μου. Στα δεκαεπτά μου, αποφάσισα να πάρω μέρος, σε έναν Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό και να μοιραστώ αυτά που μέχρι τότε κρατούσα για τον εαυτό μου. Συμμετείχα με το διήγημα «Στην Δύση του Ηλίου», το οποίο βραβεύτηκε με αργυρό μετάλλιο. Νομίζω ότι αυτό υπήρξε η αρχή, βάζοντας το σαράκι της συγγραφής μέσα μου. Η συγγραφή για μένα, είναι ένας τρόπος έκφρασης, ένας τρόπος διοχέτευσης συναισθημάτων. Ικανοποιεί την βαθύτερη ανάγκη μου να εκφράσω τα συναισθήματά μου, να μοιραστώ τις σκέψεις μου, να εκτονώσω την θλίψη μου και να αναζητήσω τις αλήθειες μου.

Έχετε γράψει δύο μυθιστορήματα τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ωκεανός». Πώς αισθάνεστε που οι πρώτες σας συγγραφικές προσπάθειες βρήκαν «στέγη» σ’ ένα μεγάλο εκδοτικό οίκο;
Όταν μια γυναίκα όπως η κυρία Ελένη Κεκροπούλου, εκδότρια του Ωκεανού- Ενάλιου, καταξιωμένη στον χώρο, με μεγάλη εμπειρία και η ίδια συγγραφέας, επιλέγει να εκδώσει το μυθιστόρημά σου, δεν μπορείς πάρα να νιώσεις τιμή, τύχη και άγχος μαζί. Τιμή, διότι το πόνημα σου, συνταξιδεύει με υπέροχα βιβλία, σ’ έναν εκδοτικό οίκο που επιλέγει με μεγάλη προσοχή, αυτά που θα αναδείξει, τύχη, διότι πάντα βάζει και αυτή το χεράκι της και άγχος για το αν θα καταφέρεις ν’ ανέβεις το επόμενο σκαλί.

Κατάγεστε και ζείτε στη Μυτιλήνη, ένα πανέμορφο ακριτικό νησί. Αποτελεί για εσάς η Μυτιλήνη τόπο έμπνευσης και το προσωπικό σας καταφύγιο;
Κατάγομαι από την Μυτιλήνη, μεγάλωσα στην Μυτιλήνη, αγαπώ το νησί μου. Κατά τα εφηβικά μου χρόνια, όταν σε πιάνουν τάσεις φυγής, υπήρξαν φορές που ένιωθα εγκλωβισμένη σε ένα κομμάτι στεριάς που δεν σου δίνει εύκολη πρόσβαση στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πλέον το νησί αυτό, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, είναι για μένα, κυρίαΔούλη καταφύγιο, τόπος έμπνευσης, το μέρος όπου έχουν αράξει τα όνειρά μου.

Ποια είναι η συμβουλή που σας έχουν δώσει και σας αρέσει να μοιράζεστε, κυρία Ψαραδέλλη;
Μιας και το θέμα που διαπραγματεύεται η ιστορία, είναι η αδερφική αγάπη, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα απόσπασμα του βιβλίου.
”Θυμήθηκε ότι, όταν βρέθηκε μόνη της στην αυλή, ο πατέρας της στάθηκε μπροστά της κρατώντας στα χέρια του δυο κλαράκια και της είπε: «Κοίτα πόσο εύκολα σπάζουν όταν είναι το καθένα μόνο του. Όταν, όμως, τα δυο κλαράκια είναι μαζί, τότε σπάζουν πιο δύσκολα…Πάντα να είστε αγαπημένες και να φροντίζετε η μία την άλλη»”.

 

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

H Αλεξάνδρα Ψαραδέλλη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη όπου και κατοικεί. Ταυτόχρονα με τις σπουδές της στη Νοσηλευτική, εργάσθηκε σε τοπικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό. Συνέχισε τις σπουδές της παίρνοντας πτυχίο στην Πληροφορική. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, άλλα στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη συγγραφή. Έχει βραβευθεί σε Πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με τα διηγήματα «Στη Δύση του Ηλίου» και «Μαργαρίτα». Το «Άσπρο Φόρεμα της Θάλασσας» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ωκεανός» και ακολούθησε το «Κάτω από το φως του Αποσπερίτη» πάλι από τις ίδιες εκδόσεις.

*Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Τα Μετέωρα” στις 14 Δεκεμβρίου 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Θαλάσσιος Κόσμος – Γεύματα στη Λαδόκολλα

Ο Θαλάσσιος κόσμος ΤΩΡΑ φέρνει στην Καλαμπάκα τα ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. Ολοκληρωμένες συνθέσεις γευμάτων κλεισμένες στη λαδόκολλα που περιμένουν από εσάς απλά ψήσιμο. Χαρακτηριστικές προσφορές: • Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μόνο 9,85 ευρώ • Σολομός με φαρφάλες μόνο 9,85 ευρώ. • Γαριδομακαρονάδα μόνο με 9,40 ευρώ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ... ΨΗΣΙΜΟ! Επωφεληθείτε από τη...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Απεβίωσε η Ευθυμία Μουτσιάκα

Aπεβίωσε η Ευθυμία Μουτσιάκα, ετών 85. Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 02-12-2020 στις 2:00 μ.μ. από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αμπελοχωρι Καλαμπακας. σημ: 1) η σορος θα μεταφερθει στον ιερο ναο στις 1:30 μ.μ. 2) η τελετη θα πραγματοποιηθει σε στενο οικογενειακο κυκλο Tην τελετη επιμελειται το γραφειο...

Κώστας Σκρέκας: Πιστώθηκαν 7 εκατομμύρια ευρώ στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών

Ποσό συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ πιστώθηκε χθες Τρίτη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών λαϊκών αγορών, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικότερα, 1.500 ευρώ λαμβάνουν οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία, καθώς και οι μετακινούμενοι από Περιφέρεια...

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Γάβρου “Ο Βράχος”

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γάβρου «Ο Βράχος», μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει το γραφείο μελετών του κ. Γιώργου Η. Βλαχογιάννη για την ΔΩΡΕΑΝ σύνταξη - υποβολή της μελέτης και την έγκριση αυτής με την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των...

Ευχαριστήριο προς τον Κ. Αγοραστό και τον Χρ. Μιχαλάκη

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Περιφεριάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και στον αντιπεριφερειάρχη κ . Χρήστο Μιχαλακη για την έγκριση δαπάνης 300.000 € για δημοπράτηση έργου στο ιστορικό και θρησκευτικό διατηρητέο μνημείο ιερας μονής Παναγίας Λιμποχώβου, της κοινότητας Παναγίας του δήμου Μετεωρων. Το έργο αφορά σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης...

Φανέλες του Κώστα Φορτούνη δώρο στους Έλληνες της Αργεντινής

Στη δύσκολη αυτή εποχή της πανδημίας, κάποιοι προσπαθούν οι γέφυρες που ενώνουν την Ελλάδα με τα παιδιά της ανά τον κόσμο, να παραμένουν γερές και στέρεες. Πολλά συγχαρητήρια στον Κώστα Φορτούνη, που με χαρά υπέγραψε μια μπλούζα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου για τους φίλους του "NOSTOS", Έλληνες και Φιλέλληνες,...

Δήμος Μετεώρων: Ενημέρωση για ασυνόδευτα ιπποειδή σε Γλυκομηλιά και Οξύνεια

Μετά από ενημέρωση των Προέδρων της Κοινότητας Οξύνειας και της Κοινότητας Γλυκομηλέας το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώνει τα παρακάτω. Στην κτηματική περιφέρεια Κοινότητας Οξύνειας υπάρχουν 2 ίπποι χρώματος λευκού και κεραμιδί και στην κτηματική περιφέρεια Κοινότητας Γλυκομηλέας υπάρχουν 5 Ιπποειδή, τα παραπάνω ζώα είναι ασυνόδευτα και δημιουργούν προβλήματα, παρακαλούνται οι...

ΚΕΝΑΚΑΠ: Οριστικά αποτελέσματα της 1ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.  ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Υπομέτρο 19.2 - Πράξεις Δημόσιου Χαρακτήρα), και δημοσιοποιεί τον οριστικό πίνακα κατάταξης, ο οποίος προέκυψε κατόπιν της έγκρισης υπερδέσμευσης ύψους 2.296.300,00€ αθροιζόμενη...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...