ΥΛΙΚΑ
- Ενάμισι κιλό ανάμικτα γλυκά χόρτα εποχής (σπανάκι, λάπαθα, καυκαλήθρες, μυρώνια, ραδίκια «ιταλικά» με το κόκκινο κοτσάνι, λίγο μάραθο κ.ά.) καθαρισμένα, στεγνά, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
- 3 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε λεπτές ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 100 γρ. σταφίδες μαύρες
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- μισό φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 β. στον αέρα. Βάζετε τα κομμένα χόρτα σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τον πελτέ, τα ντοματάκια, το σκόρδο και τις σταφίδες.
Αλατοπιπερώνετε καλά και ανακατεύετε με τα χέρια. Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα χόρτα και να μείνουν με το λαδάκι τους. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο, σαν λαδερό.
Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube