ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα:
-1 μελιτζάνα
-2 κ.γ. αλάτι
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 ματσάκι ρόκα
-αλάτι, κατά βούληση
-πιπέρι, κατά βούληση
Για τη σάλτσα κάπαρης:
-1/3 φλ. ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
-1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
-5 με 6 ελιές πράσινες, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
-1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
-μισό φλ. νερό
-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
-200 γρ. κάπαρη, που έχουμε μουλιάσει και ξεπλύνει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες.
Τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 20 λεπτά, να ξεπικρίσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες με άφθονο νερό και αφού τις σκουπίσουμε, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας για να ψηθούν.
Γυρνάμε τις μελιτζάνες κατά διαστήματα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και να κρυώσουν καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα και τις ψητές μελιτζάνες, περιχύνουμε με τη σάλτσα κάπαρης, αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.
Για τη σάλτσα κάπαρης:
Σε ένα άλλο μικρό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε την πιπεριά, τις ελιές, την ντομάτα, ½ φλ. νερό, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και ανακατεύουμε.
Σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!