ΥΛΙΚΑ
-600 γρ. φέτες ψαριού (κατεψυγμένου ή φρέσκου, ό,τι έχουμε), κομμένο σε κύβους
-3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
-2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
-1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
-100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
-6 έως 7 μίνι καλαμπόκια (από κονσέρβα), στραγγισμένα και κομμένα κατά μήκος
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
-3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής)
-1 κουτ. σούπας σουσάμι (και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε 600 γρ. φέτες ψαριού (κατεψυγμένου ή φρέσκου, ό,τι έχουμε) σε κύβους. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ή ακόμη και σε κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή, και ρίχνουμε 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες.
Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε το ψάρι στο τηγάνι μαζί με 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για περίπου 3 – 4 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση, 6 – 7 μίνι καλαμπόκια (από κονσέρβα), στραγγισμένα και κομμένα κατά μήκος, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα και 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής).
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας σουσάμι (και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε) και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!