ΥΛΙΚΑ
-700 gr baby πατάτες
-2 κ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
-1 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2 κ. γλυκού μέλι
-μισή κ. γλυκού ξερό θυμάρι
-μισή κ. γλυκού ξερό δενδρολίβανο
-αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά και σούρωσέ τες.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι με την Dijon, την μουστάρδα ολικής, το σκόρδο, το μέλι, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.
Τοποθέτησε τις πατάτες πάνω στο ταψί και με ένα πιρούνι σε ευθεία θέση πίεσέ τες μέχρι να ανοίξουν και να γίνουν φλατ, χωρίς να διαλυθούν τελείως.
Άλειψε τις πατάτες με το μείγμα μουστάρδας και βάλε το ταψί στον φούρνο.
Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, πασπάλισε με αλατοπίπερο και σέρβιρε όσο είναι ζεστές.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!