ΥΛΙΚΑ
-2 μελιτζάνες φλάσκες
-2 κολοκύθια
-200 γρ. φασολάκια φρέσκα
-3 πιπεριές πράσινες
-2 πατάτες
-6 με 7 κολοκυθοανθοί (προαιρετικά)
-2 κρεμμύδια ξερά
-4 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
-4 ντομάτες ώριμες
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνετε τα κολοκύθια, τα φασόλια, τις πιπεριές, τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς.
Στο τέλος προσθέτετε τη ντομάτα, το σκόρδο, τους ανθούς, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και ένα μικρό ποτηράκι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί.
Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Tips: Αν θέλετε πιο πλούσιο άρωμα, μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε και μια χούφτα φρέσκο βασιλικό.
Αν θέλετε το φαγητό σας πιο χορταστικό, στο τέλος προσθέτετε ένα ποτηράκι νερό και 100γρ. ξινόχοντρο και τον αφήνετε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.