Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Κ. Σκρέκας: «Στις 7 Ιουλίου θα γίνει το αποφασιστικό βήμα για τη...

Κ. Σκρέκας: «Στις 7 Ιουλίου θα γίνει το αποφασιστικό βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας»

-

Ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Τα Μετέωρα” καταθέτει τις προτάσεις του κόμματός του για τα μείζονα θέματα της χώρας μας, επισημαίνει τα μεγάλα λάθη της απερχόμενης Κυβέρνησης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, ενώ τονίζει πόσο σημαντικό είναι να προκύψει μία ισχυρή κυβέρνηση μετά από τις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κύριε Σκρέκα, όλο το διάστημα της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πάψατε ποτέ να τους ασκείτε δριμεία κριτική από κεντρικά έντυπα και τηλεοπτικά ΜΜΕ, καταθέτοντας παράλληλα και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Τι «γεύση» σας άφησαν όλα αυτά τα χρόνια και πόσο ικανοποιημένος νιώθετε από το αποτέλεσμα;
Η «γεύση» που άφησε η κυβερνητική πολιτική στην πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν πικρή. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εφάρμοσε μια αντι-αναπτυξιακή πολιτική που εξόντωσε με την υπερφορολόγηση την Ελλάδα της δημιουργίας και της παραγωγής. Επιπλέον, επέδειξε απροκάλυπτα εχθρική στάση στις επενδύσεις, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά και θέσεις απασχόλησης από την κοινωνία.
Η κυβερνητική πολιτική ήταν ένα μείγμα ιδεοληπτικών εμμονών, ανικανότητας και τυχοδιωκτισμού. Στον ενεργειακό τομέα, το παράδειγμα της ΔΕΗ είναι χαρακτηριστικό: Παρέλαβαν το 2015 μια Επιχείρηση με καθαρά κέρδη 90 εκατ. ευρώ και παραδίδουν μια εταιρεία – «ζόμπι» που το 2018 κατέγραψε ζημίες 903,8 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα στον Τομέα της Ανάπτυξης σε ποια θέματα επικεντρώνετε τα κυριότερα λάθη της απερχόμενης Κυβέρνησης και σε ποια θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα;
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε με κάθε δυνατό μέσο να ισοπεδώσει την επιχειρηματικότητα και τη μεσαία τάξη. Οι αναχρονιστικές κρατικιστικές αντιλήψεις του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του έβαλαν στο στόχαστρο τον ιδιωτικό τομέα. Πολλές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο» υπό το βάρος των μεγάλων φορολογικών βαρών και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει οριστικά στο περιθώριο αυτές τις πολιτικές. Αποτελεί κοινή πεποίθηση πλέον στην ελληνική κοινωνία, και αυτό φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, ότι η Ελλάδα θα πάει μπροστά με ένα πρόγραμμα τολμηρών μεταρρυθμίσεων. Με χαμηλότερους φόρους, σοβαρές επενδύσεις, ένα αποτελεσματικό κράτος, καινοτομία, εξωστρέφεια, νέες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, που σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υλοποιήσει.

Πώς κρίνετε το Κυβερνητικό έργο στον Νομό Τρικάλων;
Ο Νομός Τρικάλων είναι όλα αυτά τα χρόνια απομονωμένος. Το κυβερνητικό έργο είναι ανύπαρκτο. Στον τομέα της Παιδείας τα Τρίκαλα έχουν αδικηθεί. Το είδαμε και στο ζήτημα της κατανομής των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Οι αγρότες ένιωσαν καλά στο πετσί τους την αναλγησία και την αδιαφορία. Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ έπληξαν μεγάλες ομάδες παραγωγών. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε ένα υπέρογκο χαράτσι, το λεγόμενο περιβαλλοντικό τέλος άρδευσης, που θα βάλει οριστική ταφόπλακα στην αγροτική παραγωγή.
Μεγάλα έργα παρέμειναν «παγωμένα» και κολλημένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Αυτό θα σταματήσει. Από την επόμενη μέρα των εκλογών, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης για το βόρειο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε-65, ύψους 410 εκατ. ευρώ. Κατά την κατασκευή του έργου θα δημιουργηθούν χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στα Τρίκαλα.
Ένα μεγάλο έργο που πρέπει επιτέλους να μπει σε τροχιά λειτουργίας είναι το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Μεσοχώρας. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει από το υστέρημά του πάνω από 500 εκατ. ευρώ, το έργο έχει ολοκληρωθεί τόσα χρόνια και το κοιτάμε χωρίς να κάνουμε τίποτα.
Γενικότερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο συρτάρι την περιφερειακή ανάπτυξη, ενισχύοντας τα φαινόμενα διάλυσης του παραγωγικού ιστού, καθώς και της φυγής της νεολαίας μας. Στον αντίποδα, για τη Νέα Δημοκρατία η περιφέρεια αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της χώρας και γι΄ αυτό άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει τη δημιουργία του «Συμβουλίου των Περιφερειαρχών», το οποίο θα συνεδριάζει με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού.

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε το καλοκαίρι του 2018 τυπικά τα μνημόνια και εισήλθε σε ένα νέο καθεστώς αυξημένης εποπτείας για πολλά χρόνια και που μάλιστα μέχρι το 2022 θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Πόσο άλλαξε η ελληνική οικονομία από το 2010 και τι χειροπιαστά οφέλη μπορούν να περιμένουν οι πολίτες που πλήρωσαν περισσότερο από κάποιους άλλους την κρίση;
Οι όροι που συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το καθεστώς αυξημένης εποπτείας είναι επαχθείς και άδικοι. Με πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ η ελληνική κοινωνία θα παραμείνει εγκλωβισμένη στην παγίδα της σκληρής λιτότητας και της αναιμικής ανάπτυξης.
Χρειάζεται τάχιστα να συμφωνήσουμε σε χαμηλότερους στόχους και αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο μια σοβαρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση. Την τελευταία δεκαετία οι Έλληνες υπέστησαν πολλές θυσίες. Ταυτόχρονα, όμως έγιναν και ορισμένες αναγκαίες αλλαγές. Τώρα έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να οδηγήσουμε τη χώρα στον δρόμο της ευημερίας. Και αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουμε με τίποτα.

Εκτός από τον τουρισμό, την κτηνοτροφία και τη γεωργία, υπάρχουν άλλοι τομείς που μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη στον νομό Τρικάλων; Πιστεύετε ότι το σωστό είναι να αναζητούμε την ανάπτυξη σε περισσότερους από δυο-τρεις τομείς ή να επενδύουμε περισσότερα σε αυτά που γνωρίζουμε και αποτελούν παραδοσιακούς αναπτυξιακούς πυρήνες;
Μια σύγχρονη αναπτυξιακή στρατηγική δίνει έμφαση σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, ώστε τα οφέλη να μεγιστοποιούνται και να διαχέονται σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας. Στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδίου είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Τρικαλινών επιχειρήσεων. Γι’ αυτό, απαιτείται και η επαρκής ρευστότητα με χαμηλό κόστος που θα τροφοδοτήσει με νέα κεφάλαια την παραγωγική οικονομία.
Παράλληλα, υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα από κίνητρα, όπως είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, η διευκόλυνση της ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων, οι φορολογικές ελαφρύνσεις, που θα δώσουν ώθηση στην υγιή και έξυπνη επιχειρηματικότητα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ένα ακόμη κρίσιμο στοίχημα, για να δούμε στον νομό μας να λειτουργούν επιχειρήσεις που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε. Τα Τρίκαλα μπορούν να γίνουν η έδρα ενός οικοσυστήματος έρευνας και υψηλής τεχνολογίας.
Ο τομέας του περιβάλλοντος και της ενέργειας μπορεί επίσης να δώσει μεγάλα κέρδη στα Τρίκαλα. Σε αυτόν τον τομέα ξεχωρίζουν το έργο της Μεσοχώρας, μονάδες φωτοβολταϊκών και βιοαερίου που θα μειώσουν ραγδαία το κόστος παραγωγής για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, καθώς και έργα εξοικονόμησης και ενεργειακής αποδοτικότητας. Επίσης, η αξιοποίηση των ορεινών, δασικών περιοχών του νομού μας με ήπιες αναπτυξιακές παρεμβάσεις θα αναζωογονήσει τα χωριά μας και θα βάλει φρένο στην ερήμωση του τόπου μας.

Λίγες ώρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, τι προσδοκάτε για το κόμμα σας; Πιστεύετε ότι οι ευρωεκλογές είναι πολύ διαφορετικές από τις εθνικές εκλογές ή ότι «έδειξαν» τον δρόμο και για το αποτέλεσμα της προσεχούς κάλπης;
Οι ευρωεκλογές έχουν σαφώς διαφορετικό χαρακτήρα από τις εθνικές εκλογές. Από τις καθημερινές μου επαφές με τους πολίτες στα Τρίκαλα -και όχι μόνο- είμαι αισιόδοξος ότι την Κυριακή 7 Ιουλίου θα γίνει το αποφασιστικό βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Ωστόσο, το πρωί της Κυριακής οι κάλπες θα είναι άδειες. Οι κάλπες δεν γεμίζουν με προβλέψεις, δημοσκοπήσεις ή παραστάσεις νίκης. Οι κάλπες γεμίζουν μόνο με τη συμμετοχή των πολιτών.
Η αισιοδοξία που προκαλεί η διαφαινόμενη αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση είναι απολύτως κατανοητή. Όμως, χρειάζεται προσοχή. Ο εφησυχασμός μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Ζητάμε την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού για να μπορούμε να σχηματίσουμε μια ισχυρή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση λειτουργική, αποτελεσματική, που δεν θα συμβιβαστεί. Διότι μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή και σταθερή πορεία προς την αυτοδύναμη Ελλάδα.

Η Πολιτική σταδιοδρομία του

Ο κ. Σκρέκας έθεσε το 2012 για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και εκλέχθηκε Βουλευτής της Π.Ε. Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεκλέχθηκε Βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, και επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015.

Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Τα τελευταία χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διετέλεσε Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ισπανία

Στο ρυθμό των Ρίχτερ χόρεψε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (25.01.2016) η Ισπανία, καθώς σημειώθηκε σεισμός 6,6 Ρίχτερ 162 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μάλαγα. Νωρίτερα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο είχε σημειωθεί σεισμοί 6,2 και 5,3 στο Στενό του Γιβραλτάρ, απέναντι από την Ισπανία. Το εστιακό βάθος του σεισμού ανοιχτά της...

Δημοτικά Συμβούλια: Οι ψήφοι που απαιτούνται για την έγκριση επιβολής τελών

Εγκύκλιο προς όλους τους Δήμους της Χώρας απέστειλε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, με αφορμή ερωτήματα που έχουν τεθεί στο Υπουργείο και για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των σχετικών με τη διαδικασία λήψης των Αποφάσεων κανονιστικού χαρακτήρα διατάξεων, που αφορούν στην επιβολή δημοτικών τελών, φόρων δικαιωμάτων και εισφορών. Ι] Σε ό,τι...

Απίστευτη κομπίνα στη Θεσσαλονίκη για να αποσπάσουν λεφτά από οδηγούς. Βίντεο

Ένα απίστευτο κόλπο βγαλμένο λες από κινηματογραφική ταινία έχει βρει μια νεαρή στη Θεσσαλονίκη για να αποσπά χρήματα από ανυποψίαστους οδηγούς. Όπως καταγγέλει μέλος της ομάδας "Θεσσαλονίκη τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα" στο Facebook από όπου και το βίντεο η κοπέλα πλησιάζει αυτοκίνητα που έχουν σταματήσει είτε στο...

“Λευκή” ισοπαλία για Βυτουμά στο Ελευθεροχώρι

Σε αναβληθέν παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του Ελευθεροχωρίου ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Βυτουμά, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τα καρέ των δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν ορισμένες καλές αντεπιθέσεις, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο...

Europa League: Ηττήθηκε ο Ολυμπιακός από τη Μπέτις – Θέλει νίκη επί της Μίλαν για να προκριθεί

Κρίμα κι άδικο για τον Ολυμπιακό που έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», αλλά ηττήθηκε με 1-0 με γκολ του Κανάλες στο 39’. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν αρκετές ευκαιρίες, τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Σα κράτησε όταν χρειάστηκε όρθιο τον...

Α.Σ. Μετέωρα: Κάλεσμα για την Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον “Οικονόμο Τσαριτσάνης”

Οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση του Α.Σ. Μετέωρα καλούν τους φιλάθλους να δώσουν δυναμικό παρόν στην Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας «Βασίλης Καρακίτσιος» Την Κυριακή 3/11/2019 και ώρα: 15:00. Όλοι οι φίλαθλοι, δίπλα στον Α.Σ. Μετέωρα. Το Δ.Σ.

Κινητά, ακίνητα, αποταμιεύσεις, μετρητά, ακόμη και … άλογα υποχρεωτικά στο νέο e- περιουσιολόγιο

Σπίτια, χωράφια, οικόπεδα, Ι.Χ. αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα, σκάφη θαλάσσης και αεροσκάφη, μεγάλα χρηματικά ποσά που φυλάσσονται στις κατοικίες των φορολογουμένων, καταθέσεις σε τράπεζες, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και … άλογα ιπποδρόμου θα πρέπει να δηλώνουν...

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμπάκας για τη δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Καλαμπάκας καταδικάζει απερίφραστα τα αλλεπάλληλα κρούσματα δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων που διαπιστώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Δήμου μας. Τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις πέρα από τη βαρβαρότητα που δείχνουν για το δράστη είναι πολύ επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Ο εντοπισμός των δραστών που εγκληματούν...