SKREKAS PYLH 2

SKREKAS PYLH 2


Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό η συγκέντρωση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστας Σκρέκας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας στάθηκε σε ιδιαίτερους σταθμούς της τελευταίας τριετίας (οπότε και έφτασε να οριστεί Υπουργός Ανάπτυξης) και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να του δώσουν εκ νέου δύναμη προκειμένου να μπορέσει και πάλι από θέση ισχύος να βοηθήσει στην πρόοδο του Νομού μας.
«Είμαι ένας από εσάς» είπε ο κ. Κώστας Σκρέκας «εσείς με στηρίζετε και εσείς μου δίνετε δύναμη να προχωρήσω. Και σας βεβαιώ πως αυτή η εμπιστοσύνη σας, αυτή η αγάπη σας αποτελεί κίνητρο για μένα να συνεχίσω την πολιτική μου διαδρομή.».

Ο κ. Κώστας Σκρέκας στάθηκε στο έργο του τους δυο μήνες που πέρασαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «από τη μία πλευρά εντάξαμε το βόρειο τμήμα του Ε-65 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Και από την άλλη, κλειδώσαμε τη χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ του τμήματος Λαμία-Ξυνιάδα του Ε-65 προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι βέβαιο ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος θα γίνει ο μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Σκεφτείτε μόνο τα οφέλη που θα υπάρξουν στον τουρισμό μέσα από τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο νομό Τρικάλων από όλη την Ελλάδα.

Εκτός από τον στρατηγικής σημασίας Ε-65, μεριμνήσαμε και για τη χρηματοδότηση 16 σημαντικών έργων σε ολόκληρο το νομό Τρικάλων, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ποια είναι αυτά;
1. Τα νέα δίκτυα ύδρευσης σε Καλαμπάκα, Καστράκι Παναγίτσα και Γριζάνο ύψους 5,5 εκ. ευρώ.

2. Η ολοκλήρωση του φράγματος του Ληθαίου ύψους 2,55 εκ.

3. Η αποκατάσταση και ανάδειξη χώρων πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, και πιο συγκεκριμένα του παλαιού Εργοστασίου Αποξήρανσης Τρικάλων και του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου ύψους 2 εκ. ευρώ

4. Η αποκατάσταση γεφυρών του οδικού δικτύου του νομού Τρικάλων ύψους 1 εκ. ευρώ.

5. Τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση νομού μας ύψους 1 εκ. ευρώ.

6. Η υποστήριξη των υποδομών για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα ύψους 1 εκ. ευρώ.

7. Έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 1 εκ. ευρώ.

8. Έργα οδικής ασφάλειας ύψους 1 εκ. ευρώ.

9. Τα έργα ηλεκτροφωτισμού οδικών κόμβων στο Μαλακάσι, τη Σαρακήνα, και το Κεφαλόβρυσο, και την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στα Μετέωρα ύψους 1 εκ. ευρώ.

10. Οι συντηρήσεις και ανακατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων στα Τρίκαλα (Κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο Μπάρας και Κατσιμίδου και αποδυτήρια Γλίνους), και η ανακατασκευή του χλοοτάπητα των δημοτικών σταδίων Τρικάλων και Καλαμπάκας ύψους 950 χιλ ευρώ.

11. Τα έργα ανάπλασης σε Βουβή, Λαναρά, Αγρότισσα, Δεξιά, Καλαμπάκα, Τρίκκη, Αμυγδαλιές, Ματσόπουλο, Περδικοράχη, Μεγαλοχώρι, Μ. Καλύβια, Καλαμπάκα, Πρόδρομο, Φωτάδα, Γλίνο, Παλαιομονάστηρο Πιαλεία, συνολικού ύψους 895 χιλ. ευρώ.

12. Η βελτίωση αστικών υποδομών στην Καλαμπάκα και την Ελάτη ύψους 825 χιλ. ευρώ.

13. Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις Χρυσαυγής, Διαλεχτού και Κηπακίου, Αθλητικού Κέντρο Καλονερίου και προπονητικού κέντρου στη θέση Κορπ Βροντερού ύψους 750 χιλ. ευρώ.

14. Η ανάπλαση και ανάδειξη του περιπατητικού μονοπατιού Γαρδίκι – Γέφυρα Αλεξίου ύψους 225 χιλ. ευρώ.

15. Η βελτίωση και ασφαλτόστρωση της οδού Βλάχας – Βροντερού της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων στο Δήμο Πύλης ύψους 195 χιλ. ευρώ.

16. Και τέλος η μελέτη παράκαμψης Στουρναραίικων ύψους 172 χιλ. ευρώ.

Ο Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας μίλησε ειδικά για το μεγάλο έργο της Λίμνης της Μεσοχώρας «το οποίο θα αλλάξει το χάρτη του Νομού μας δίνοντας ώθηση ανάπτυξης σε μικρά και απομακρυσμένα χωριά και εξασφαλίζοντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίες», ενώ έκλεισε την ομιλία του ζητώντας από τους κατοίκους της Πύλης «να με στείλετε ΙΣΧΥΡΟ στην επόμενη Βουλή και σας υπόσχομαι πως στον κρίσιμο και αποφασιστικό αγώνα των πολιτών θα είμαι εδώ για εσάς και θα πολεμήσω χωρίς συμβιβασμούς. Γιατί ο Τρικαλινός λαός έχει ανάγκη από ασυμβίβαστους και ισχυρούς πολιτικούς.
Πριν από δυόμισι χρόνια ξεκινήσαμε. Τώρα συνεχίζουμε… Σας ευχαριστώ θερμά»!

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ:
Η κεντρική ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
{gallery}VOYLEFTIKES-EKLOGES-IAN-2015/SKREKAS_PYLH:::0:0{/gallery}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here