Παραδόθηκε η νέα πλατεία του Ρολογιού στο Βελεστίνο, που έγινε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

VELESTINO EGAINIA_PLATEIA_ROLOGIOY

Με μια λιτή τελετή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανάπλασης της πλατείας του Ρολογιού στο Βελεστίνο, έργο το οποίο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του αστικού χώρου της έδρας του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε παρουσία της υφυπουργού Υγείας κ. Ζέτας Μακρή, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Ελένης Λαΐτσιου, του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Καλτσογιάννη, εκπροσώπων φορέων και πλήθος κόσμου. Το έργο προϋπολογισμού 313.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας στα πλαίσια των οικιστικών αναπλάσεων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Σε δηλώσεις του για το έργο ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Παραδίδουμε σήμερα ένα συμβολικό έργο προστασίας του περιβάλλοντος, που αποτελεί μία από τις κεντρικές προτεραιότητες της αιρετής Περιφέρειας. Έργα όπως το συγκεκριμένο, συμβάλλουν στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, τόσο σε τοπικό όσο και ευρύτερο επίπεδο. Όλοι οι Θεσσαλοί είμαστε ενωμένοι ως μια γροθιά. Βάζουμε πάνω και πρώτα από όλα κάθε οικογένεια της Θεσσαλίας, τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Ξέρουμε ότι είναι τα πράγματα πολύ δύσκολα αλλά δεν πτοούμαστε. Παλεύουμε και δίνουμε καθημερινά τη μάχη και πιστεύουμε ότι, όποτε δώσαμε μάχες ενωμένοι κερδίσαμε. Στρεφόμαστε μέσα στην ελληνική ψυχή με πίστη, αγάπη, αλληλεγγύη, συνεργασία, μιας και αυτά είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα.
Εδώ στο δήμο του Ρήγα Φεραίου υλοποιούμε μια σειρά από σημαντικά έργα, κάποια έχουν ήδη ολοκληρωθεί, άλλα έχουν ξεκινήσει ή ξεκινούν σύντομα και αφορούν έργα υποδομής, έργα περιβάλλοντος, έργα σχολικά και τα οποία είχε ανάγκη ο τόπος. Παράλληλα, με έργα όπως αυτό στηρίζουμε θέσεις εργασίας και ενισχύουμε την τοπική οικονομία».

Το έργο αφορούσε στη διαμόρφωση της πλατείας Ρολογιού έκτασης 1.500 τ.μ. η οποία θα εξυπηρετεί διάφορες εκδηλώσεις. Τα υφιστάμενα δέντρα διατηρήθηκαν και συμπληρώθηκαν από νέα δέντρα και φυτά με ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Αναδεικνύεται το υφιστάμενο κτίριο του Ρολογιού. Δημιουργήθηκαν περιοχές παραμονής των κατοίκων με καθιστικά, διαμορφώθηκαν κινήσεις πεζών που συνδέουν τους περιμετρικούς δρόμους της πλατείας, αλλά και την ίδια την πλατεία με το ευρύτερο δίκτυο πεζοδρόμων και συγκεκριμένα με τον κεντρικό πεζόδρομο. Το έργο συμβάλλει στην βελτίωση της λειτουργικότητας του υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου, στη σημαντική αύξηση των επιφανειών πρασίνου με στόχο τη γενικότερη περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού χώρου. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Ιανουάριο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Μετά το τέλος την εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Δήμου Στάρι Γκραντ στο Βελιγράδι. Η Δημοτική Αρχή επεσήμανε πως είναι πολύ σημαντική η αδελφοποίηση αυτή, καθώς υπάρχει το ιστορικό, κοινωνικό και πνευματικό υπόβαθρο. Στο Στάρι Γκραντ βρίσκεται και ο Πύργος Νεμπόισα όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Βελεστινλής από τους Τούρκους.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ακόμα ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. κ. Αργύρης Μποτός, Πέτρος Μπατζιάκας, Γιώργος Κίτσιος, Δωροθέα Κολινδρίνη, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο π. βουλευτής κ. Μαρκάκης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ