Συναντήσεις της Διευθύντριας Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Θεσσαλίας

Την Αν. Δ/ντρια Περιφερειακής Δ/νσης Π.Ε & Δ.Ε. Θεσσαλίας κ. Ζιάκα Βαασιλική επισκέφτηκαν εχθές, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, ο Πρόεδρος, κ. Πάικος Στέφανος και η Γενική Γραμματέας, κ. Μαρκοπούλου Ερασμία, της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.).
Κατά τη συνάντηση αυτή, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους μαθητές με αναπηρίες που φοιτούν σε σχολεία της Περιφέρειας. Επίσης στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της Ομοσπονδίας έγινε αναφορά σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης που αφορούν άτομα Α.Μ.Ε.Α μετά την αποφοίτησή τους από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο-Λυκειο).

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Ρομά
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, ανάμεσα στην Αν. Δ/ντρια Περιφερειακής Δ/νσης Π.Ε & Δ.Ε. Θεσσαλίας και σε πενταμελή αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της Ομοσπονδίας, ενημέρωσαν την κ. Ζιάκα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές Ρομά και εξέφρασαν τους κοινούς προβληματισμούς που αφορούν στη συγκεκριμένη μαθητική ομάδα. Αναγνωρίζοντας την αξία και τη σημασία της εκπαίδευσης στις ζωές των μαθητών για την εξέλιξη και βοήθεια της κοινωνίας των Ρομά, παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της σχολικής διαρροής, εισηγούμενοι το ρόλο του διαμεσολαβητή στη σχολική διαδικασία. Το Προεδρείο συζήτησε με την κ. Ζιάκα το θέμα αυτό και καταθέσαν τις δικές τους προτάσεις για την από κοινού αντιμετώπισή του.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εδραίωση στενής συνεργασίας για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών ώστε με κοινή συντονισμένη προσπάθεια και με τη σύμπραξη του Υπουργείου και Πανεπιστημίων που πραγματοποιούν προγράμματα για Ρομά, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να κινητοποιήσουν τους μαθητές Ρομά προς τη συνεχή και αδιάλειπτη φοίτησή τους στα σχολεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ