Πλημμύρες στην Καρδίτσα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην Καρδίτσα.

Τεράστιες εκτάσεις από το Φανάρι έως την Καρδίτσα έχουν πλημμυρίσει, καθώς υπερχείλισαν οι ποταμοί Πάμισος και Καράμπαλης, στον οποίο η στάθμη στην είσοδο της Καρδίτσας είναι περίπου ένα μέτρο κάτω από τη γέφυρα το μεσημέρι της Τρίτης.

Η εικόνα αυτή έχει δημιουργήσει εύλογη ανησυχία τόσο στην περιφερειακή ενότητα όσο και στον Δήμο, και οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχουν συνεχώς την κατάσταση και βρίσκονται σε επιφυλακή για την περίπτωση που χρειαστεί να υπάρξει εκκένωση του οικισμού της Μαύρικας.

Το θετικό είναι ότι στα ορεινά του νομού χιονίζει και αυτό σημαίνει ότι δεν κατεβαίνει επιπλέον νερό.

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η συνεχιζόμενη κακοκαιρία στην Τοπική Κοινότητα Σταυρού, καθώς ένα σημαντικό μέρος του οικισμού έχει δεχθεί μεγάλες ποσότητες νερού που έχει φθάσει μέχρι και 20 εκατοστά ύψος!

Στον Δήμο Μουζακίου η μεγαλύτερη ανησυχία είναι να μην σπάσει κάποιο ανάχωμα και πλημμυρίσουν περιοχές προς τη Μαγούλα και το Παλαιοχώρι, όπου συνήθως εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από karditsalive.net

Σταυρός
Μουζάκι
Καράμπαλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img