Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Ζάππειο Μέγαρο με επετειακή εκδήλωση για τη συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετέχει στην Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821 -2021 που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, το τριήμερο 2, 3 και 4 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στις 3 μ.μ. στην Αίθουσα 13 του Μεγάρου, ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821».

Χαιρετισμό απευθύνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ομιλητές είναι οι:

– Στέφανος Καβαλλιεράκης, Ιστορικός, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών
Πανεπιστήμιου Στρασβούργου, συγγραφέας του βιβλίου «Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821» (Μεταίχμιο , 2020), με θέμα: «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821. Πρόσωπα και γεγονότα».

– Αντώνης Παπαμιχαήλ, Πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων, με θέμα: «Αγώνες και Επιτεύγματα των Θεσσαλών Καραγκούνηδων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα».

– Γεώργιος Μουτσιάνας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, με θέμα: «Η συμβολή των Σαρακατσαναίων στην Επανάσταση του 1821. Δράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων».

– Αλεξία Αλεξίου,Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, με θέμα: «Η προσφορά των Βλάχων στην επανάσταση του 1821.

Η έκθεση λειτουργεί Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ-9μ.μ. και τη Δευτέρα 4 μ.μ.-9 μ.μ. Οι επισκέπτες προκειμένου να εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή PCR-rapid test και φορούν μάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img