1ο Πανθεσσαλικό Μαθητικό e-Συνέδριο, 14-15 Μαΐου 2021

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας-Κισσάβου, Μακρινίτσας, Μουζακίου, Περτουλίου-Τρικκαίων διοργανώνει το 1ο Πανθεσσαλικό e-Μαθητικό Συνέδριο, 14-15 Μαΐου 2021 με θέμα:
“Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών”

Μέσα από το προς διερεύνηση θέμα του Συνεδρίου επιδιώκεται η ενεργός εμπλοκή των μαθητών/τριών των σχολείων που μετέχουν στο Πρόγραμμα. Συγκεκριμένα οι μαθητές/μαθήτριες κλήθηκαν να εργαστούν και να συνεργαστούν με συμμαθητές/τριες του ίδιου σχολείου αλλά και διαφορετικών σχολείων, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα που η παρούσα επιδημιολογική συνθήκη επιβάλλει, προκειμένου μέσα από την αλληλεπιδραστική διαδικασία να γνωρίσουν πρόσωπα και γεγονότα της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου. Επίσης, επιδίωξη ήταν να εμπνευστούν ποικιλοτρόπως συνδέοντας το χθες με το σήμερα και το αύριο της πατρίδας διαμορφώνοντας τη σύγχρονη ταυτότητα τους με την οποία και πορεύονται στο σύγχρονο κόσμο.

Οι μαθητές/μαθήτριες όλων των τύπων σχολείων αλλά και βαθμίδας εκπαίδευσης κατά την προεργασία για τη συμμετοχή τους στο Μαθητικό Συνέδριο επεξεργάστηκαν και αποτύπωσαν μέσα από τη δική τους ματιά πως αντιλαμβάνονται την Επανάσταση του 1821. Σ’ αυτό το πλαίσιο μοιράστηκαν όσα πολύτιμα χαρακτηρίζουν την κληρονομιά του τόπου μας και αυτό επιβεβαιώνεται από το πολυποίκιλο παραγόμενο, προϊόν συνεργατικής δημιουργίας και σύνθεσης.

Στο Μαθητικό Συνέδριο λαμβάνουν μέρος ογδόντα επτά (87) σχολεία και των δύο βαθμίδων από την ηπειρωτική και νησιωτική Θεσσαλία με περισσότερες από μία συμμετοχές και πολλαπλάσιο αριθμό μαθητών/τριών με εξαιρετικές, ευφάνταστες δημιουργίες (ποιήματα, κείμενα, βίντεο, ψηφιακές ιστορίες, αφηγήσεις, τραγούδια, εικαστικά έργα, κατασκευές, ταινίες κ.ά.), τις οποίες θα παρουσιάσουν στους συμμαθητές και συμμαθητριές τους, τους επαιδευτικούς, τους γονείς, τους συγγενείς τους. Όλοι/ες που θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να διακρίνουν την προθυμία της μαθητικής κοινότητας να συνεισφέρει μεταφέροντας ποικίλα μηνύματα και να μοιραστεί την εμπεδωμένη γνώση, να χαρεί και να γιορτάσει μαζί τους.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να το δείτε στο: https://pdethess1821.sites.sch.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ