Δημιουργείται η «Θεσσαλική μικτή χορωδία» του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλία, στα πλαίσια της κάλυψης των αναγκών του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας δημιουργείται ένα φωνητικό σύνολο με Χορωδούς ικανούς, καταρτισμένους, έμπειρους, και πτυχιούχους (όχι απαραίτητα) με τίτλο «Θεσσαλική Μικτή Χορωδία» του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, με έδρα την Καρδίτσα.

Η Θεσσαλική Μικτή Χορωδία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα έχει σε πρώτη φάση μόνιμη υπόσταση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και θα δραστηριοποιείται για να καλύψει τις ανάγκες του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, εντός και εκτός Θεσσαλίας.

Με πρωτοβουλία του Νίκου Ευθυμιάδη (Master of Arts στη διεύθυνση), δημιουργείται η Θεσσαλική Μικτή Χορωδία, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μουσικοί κυρίως από τη Θεσσαλία, την Κεντρική Ελλάδα, χωρίς να αποκλείονται από άλλα μέρη της Ελλάδος.

Οι δραστηριότητες που έχει προγραμματίσει το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και ο Νίκος Ευθυμιάδης για τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021 είναι πολλές και σημαντικές, σε αρχαιολογικούς χώρους και σε υπαίθρια θέατρα, με αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς (Δάντης Αλιγκιέρι, κ.α.).Συγκεκριμένα η «Θεσσαλική Μικτή Χορωδία» θα εμφανιστεί στις 5 & 6 Αυγούστου 2021, στον αρχαϊκό ναό του Απόλλωνα, στην αρχαία Μητρόπολη Καρδίτσας ( 7 χλμ. έξω από την Καρδίτσα, στο δρόμο προς τη Λίμνη Πλαστήρα). Θα ερμηνεύσει έργα έργα σε Α’ παγκόσμια εκτέλεση την καντάτα του Ιωσήφ Βαλέτ « Ψυχή Αιώνια», σε ποίηση από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη Αλιγκέρι, καθώς και τις συνθέσεις του Γιάννη Δροσίτη «Πέτρινες Ρίμες» σε ερωτικά ποιήματα του Δάντη Αλιγκέρι. Συμμετέχει ένα διεθνές καστ διακεκριμένων ερμηνευτών από Ιταλία και Ελλάδα. Επίσης, η ίδια συναυλία θα παρουσιαστεί πιθανότατα στην Καλαμάτα, στην Κόρινθο, στη Ζάκυνθο και στους Δελφούς.

Όσοι μουσικοί απόφοιτοι Σχολών Μονωδίας, πτυχιούχοι, διπλωματούχοι στο Τραγούδι, πτυχιούχοι ανωτέρων θεωρητικών (ωδικής, αρμονίας, αντίστιξης, φυγής) και σπουδαστές τάξεων Σχολών Μονωδίας και Οργάνων ή ακόμη και έμπειροι παλιοί χορωδοί, θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 20 Μαΐου 2021 και να επισυνάψουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα με τα απαραίτητα στοιχεία (σπουδές, προϋπηρεσία, κλπ) είτε στη διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, Κολοκοτρώνη 38 & Ύδρας, 43131 Καρδίτσα είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας : nke@otenet.gr.

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν από Επιτροπή Αξιολόγησης με Πρόεδρο τον Νίκο Ευθυμιάδη και οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν μέχρι τις 30/05/2021, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρόβες της Θεσσαλικής Μικτής Χορωδίας για τις καλοκαιρινές συναυλίες, που έχουν προγραμματιστεί στο νομό Καρδίτσας, στη Θεσσαλία καθώς και σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και της Ιταλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται :
στα τηλ.: 24410-75440, 24410-42896 και
στο e-mail: nke@otenet.gr

Λήξη ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων 20/05/2021.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ