Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Ο Θεός έβαλε το χέρι Του και είχαμε δίδυμο σεισμό»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Για ένα σπάνιο φαινόμενο με τον διπλό ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα μέσα σε δύο 24ωρα, έκανε λόγο ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο σεισμολόγος και πρώην διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως και οι δύο μεγάλοι σεισμοί, σύμφωνα με τις μετρήσεις από το Γερμανικό Γεωφυσικό Κέντρο ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ, τονίζοντας πως οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν. Να τονιστεί ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει αναφέρει τον σεισμό της Τετάρτης με μέγεθος 6 Ρίχτερ και αυτόν της Πέμπτης με 5,9 Ρίχτερ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα iefimerida.gr.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

«ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ – ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ!! – Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ

Οι δύο μεγάλοι σεισμοί στη Θεσσαλία τελικά έχουν ίδιο μέγεθος, δλδ 6,3 σύμφωνα με τις τελικές μετρήσεις του Γερμανικού Γεωφυσικού Κέντρου, τα μεγέθη του οποίου εμπιστεύομαι. Επιπλέον οι δύο σεισμοί έχουν παρόμοιο μηχανισμό γένεσης, δλδ τρόπο μετακίνησης στο ρήγμα. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον προήλθαν από το ίδιο ρήγμα αλλά από διαφορετικά τμήματά του. Από το ανατολικό τμήμα ο πρώτος και από το δυτικό ο δεύτερος, ο οποίος έχει επίκεντρο στα βορειοδυτικά του πρώτου.

Από αυτά τα δεδομένα προκύπτει ότι πιθανότατα έχουμε το φαινόμενο του σεισμικού ζεύγους, που είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Οι μετασεισμοί συνεχίζονται και θα συνεχιστούν. Συνεπώς, ο κίνδυνος δεν πέρασε».

Μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο κ. Παπαδόπουλος είπε επίσης ότι, αν δεν είχαμε «δίδυμο σεισμό», τότε ο ένας σεισμός θα ήταν ισχυρότερος, 6,8 ή 6,9 Ρίχτερ.

Μπορούμε να πούμε ότι ο Θεός έβαλε το χέρι Του, είπε, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος παραμένει και στους δύο κλάδους του ρήγματος, καθώς δεν αποκλείεται νέος σεισμός ακόμη και πάνω από 5,5 Ρίχτερ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το 6,9 στην κλίμακα Richter δεν είναι λίγο πιο μεγάλο από το 6,3. Είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο πλάτος ταλάντωσης (ταρακούνημα), μεγαλύτερη ενέργεια να απελευθερώνεται με επίκεντρο την περιοχή εστίας του σεισμού δηλ. πολλές και μεγάλες καταστροφές σε αποστάσεις έως και 150 χιλιομέτρων. Να γιατί ο «Θεός έβαλε το χέρι Του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ