Λάρισα: 3, 5 τόνους κενών πλαστικών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων συνέλεξαν οι αγρότες

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ολοκληρώθηκε η 1η συλλογή κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην ΠΕ Λάρισας για το έτος 2021 σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Η συλλογή πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με τον ΕΣΥΦ, τον ΦΟΔΣΑ Λάρισας, τους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας, το ΓΕΩΤΕΕ (Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας), τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Νομού Λάρισας.

Από την επεξεργασία των στοιχείων του αριθμού των συμμετεχόντων και των αντίστοιχων ποσοτήτων των κενών συσκευασιών, που παρέδωσαν αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά το έντονο ενδιαφέρον των παραγωγών.

Συνολικά συλλέχθηκαν περίπου 3.500 κιλά κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, από 500 και πλέον παραγωγούς όλων των δήμων.

Ο μεγαλύτερος όγκος των συσκευασιών περίπου 2.700 κιλά, συλλέχθηκε από 400 περίπου παραγωγούς του Δήμου Κιλελέρ, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο για τη διαδικασία ορθής διαχείρισης.

Το έντονο ενδιαφέρον των παραγωγών και η ανταπόκρισή τους στο πρόγραμμα της Περιφέρειας αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία και συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια, που καταβάλλεται για την προστασία του περιβάλλοντος της χώρας μας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη συλλογές κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων εντός του έτους (η πρώτη τέλη Μαΐου και η δεύτερη τέλη Οκτωβρίου). Στο πλαίσιο αυτό προτρέπει τους παραγωγούς να συμμετέχουν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαδικασία αυτή σύντομα θα είναι υποχρεωτική από τη σχετική νομοθεσία.

ΠΗΓΗert.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img