Πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ ΙΙ» ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ποσό κατανομής τα 20 εκ. ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Έως τις αρχές Φεβρουαρίου θα βγει το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ ΙΙ» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ, με το διαθέσιμο ποσό να είναι 20 εκ. ευρώ. Η ίδια υπεραμύνθηκε των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν με τους όρους και τις προϋποθέσεις να έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας και στην επιστολη των Θεσσαλών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν δικαιότερη κατανομή των ποσών.

Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη από τα 30 εκ. ευρώ του ΑΝΑΣΑ, τα 7 εκ. δόθηκαν σε νησιωτικές επιχειρήσεις και σε σχεδόν 1000 επιχειρήσεις από 0 έως δύο απασχολούμενους, επισημαίνοντας πως από το πρόγραμμα ωφελήθηκαν από τους πιο μικρούς επιχειρηματίες, έως τους πιο μεγάλους.

Η ίδια υπογράμμισε πως έως τις αρχές Φεβρουαρίου θα «τρέξει» το ΑΝΑΣΑ ΙΙ, ένα πρόγραμμα 20 εκ. ευρώ, όπου θα είναι πιο μικρά τα ποσά και θα βοηθήσει, όπως τόνισε, όσους δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο πρώτο πρόγραμμα.

«Τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα τους όρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να μπορέσουν να ενταχθούν στο δεύτερο πρόγραμμα εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Η επιστολή των Θεσσαλών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε εν αδίκω. Αυτοί που υπηρετούν στην αυτοδιοίκηση γνωρίζουν, πως είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα. Υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις που λαμβάνονται αντικειμενικά κι όχι με βάση ποιον θέλουμε να βάλουμε μέσα.

Θα μπορούσε ο Περιφερειάρχης να κάνει τα 20 εκ επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος και να συνεχίσει η κλίμακα των εναπομείναντων, να μπουν όσοι δεν είχαν μπει. Όμως δεν γίνεται έτσι. Εάν θέλεις να είσαι αντικειμενικός και δίκαιος θα πρέπει οι όροι και οι προϋποθέσεις να αφορούν σε όλους», υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης και σχολίασε πως ήταν λάθος και στρεψόδικο το επιχείρημα ότι μπήκαν στο πρόγραμμα οι μεγάλες επιχειρήσεις .

«Επενδύω και Επανεπενδύω»
Η κ. Κολυνδρίνη όμως σημείωσε πως πριν το ΑΝΑΣΑ είχαν «τρέξει» δύο ακόμη προγράμματα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επενδύω και το Επανεπενδύω με 92 εκ. ευρώ και με όλους όσοι ήταν πάνω από τη βάση, να εντάσσονται στο πρόγραμμα, ενώ αρκετοί εντάχθηκαν έπειτα και στο ΑΝΑΣΑ.
«Στην πολιτική το political game είναι ένα παιχνίδι που συνηθίζεται . Δεν υπάρχουν αδικημένοι από το ΑΝΑΣΑ. Αδικημένη είναι όλη η ελληνική κοινωνία για να χρηματοδοτηθεί και να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της γιατί όλοι μας είμαστε πληττόμενοι. Επίσης δεν μπορούν να μπουν όλοι σε ένα πρόγραμμα , γι’ αυτό ξαναβγάζουμε το δεύτερο για να μπορέσουν να μπουν κι άλλοι, που δεν τα κατάφεραν. Τους φακέλους, τους έχουν έτοιμους και δεν θα χρειαστεί να μπουν σε παράλληλες διαδικασίες. Ενώ όσοι μπήκαν στο πρώτο ΑΝΑΣΑ αποκλείονται από το δεύτερο», εξήγησε η κ. Κολυνδρίνη, συμπληρώνοντας πως η διαδικασία των αιτήσεων για το ΑΝΑΣΑ ΙΙ θα διαρκέσει 20-30 ημέρες και τα χρήματα θα πιστωθούν τους δικαιούχους μέσα στην άνοιξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ