Καρδίτσα: Βραβεύσεις για όσους υπηρέτησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στην τιμητική βράβευση 59 προσώπων, που υπηρέτησαν την Αυτοδιοίκηση στο ν. Καρδίτσας, από το 1997 που εφαρμόστηκε ο «Καποδίστριας» μέχρι σήμερα προχώρησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καρδίτσας και ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, καθώς αναδύθηκαν πολλές αναμνήσεις από τα τελευταία 20 χρόνια, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα karditsalive.net.

Τιμητική πλακέτα δόθηκε και σε συγγενείς ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή, ενώ ο Σύνδεσμος εφέδρων αξιωματικών ν. Καρδίτσας βράβευσε με την σειρά του όσους εκ των αυτοδιοικητικών διετέλεσαν και έφεδροι αξιωματικοί.

Στην εκδήλωση παρέστη εκπρόσωπος της εκκλησίας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, οι διοικητές της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καρδίτσας και πληθώρα ανθρώπων που ασχολήθηκαν ή συνεχίζουν να ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας της εκδήλωσης ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, στην ομιλία του μεταξύ των άλλων τόνισε ότι η ΠΕΔ θεώρησε υποχρέωσή της να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισαν οι Δήμαρχοι της περιοχής μας στην αναπτυξιακή πορεία ολόκληρης της Θεσσαλίας, προωθώντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο στην κεντρική εξουσία, τα προβλήματα και τα αιτήματα των κατοίκων.

Μάλιστα, σημείωσε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη ενός κύκλου αναλόγων που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την περιφέρεια Θεσσαλίας, περιοχή η οποία εφάρμοσε με πολύ ικανοποιητικό τρόπο τις δύο τελευταίες μεγάλες μεταρρυθμίσεις («Καποδίστρια» και «Καλλικράτη»).

 

Συνεχίζοντας είπε ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα της Τ.Α. στην Ελλάδα είναι ακριβώς αυτό, τα τεράστια χρέη των ΟΤΑ και πως αν δεν φροντίσει γρήγορα η Πολιτεία να τα διευθετήσει οριστικά και παράλληλα να επιτρέψει επιτέλους στους Δήμους να λειτουργήσουν με πραγματική οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, σύντομα πολλοί από αυτούς θα τερματίσουν τις δραστηριότητές τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες αναφέρονται.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, κατέληξε, με την σημερινή τιμητική εκδήλωση, αλλά κι’ αυτές που θα ακολουθήσουν σε Τρίκαλα, Λάρισα και Βόλο, αναδεικνύουμε τις ξεχωριστές ικανότητες και επιτυχίες των προσωπικοτήτων της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης με ένα και μόνο σκεπτικό και πιστεύω: «Οι άνθρωποι που διαθέτουν έστω και ελάχιστο χρόνο από τη ζωή τους προκειμένου να ασχοληθούν με τα κοινά είναι άξιοι συγχαρητηρίων και κάθε τιμής».

Μετά την ομιλία του κ. Κωτσού άρχισαν οι βραβεύσεις με το ξεκίνημα να γίνεται με τους αποδημήσαντες, που από διάφορες θέσεις υπηρέτησαν της Αυτοδιοίκηση και ολοκληρώθηκαν με την βράβευση του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Τη διαδικασία απονομής των τιμητικών πλακετών, ακολούθησε δεξίωση.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ