Μειώνει τον φόρο στα αυτοκίνητα η Αργεντινή

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της Αργεντινής μειώνει τους ειδικούς φόρους στα αυτοκίνητα σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει την αυτοκινητοβιομηχανία, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός παραγωγής της χώρας.

Η κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι θα αναλύσει τις επιπτώσεις των μειωμένων φόρων έπειτα από ένα εξάμηνο και θα τις τροποποιήσει όπως χρειάζεται, είπε ο υπουργός Παραγωγής Φρανσίσκο Καμπρέρα.

Ο φόρος στα αυτοκίνητα που κοστίζουν παραπάνω από 24.625 ευρώ (350.000 πέσος) θα πέσει στο 10% από το 30%, ενώ ο φόρος στα αυτοκίνητα πολυτελείας που κοστίζουν άνω των 56.286 ευρώ (800.000 πέσος) θα μειωθεί στο 20% από το 50%, είπε ο Καμπρέρα.

«Καταργούμε τη γραφειοκρατία και τις στρεβλώσεις που περιόριζαν τις επενδύσεις, με εστίαση στη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας» τόνισε ο υπουργός σε δημοσιογράφους.

«Υπάρχει αυτοπεποίθηση στην παραγωγική ικανότητα της χώρας, η οποία αρχίζει να αφυπνίζεται» πρόσθεσε, προβλέποντας ότι μέχρι και το τέλος του 2017 αναμένει να γίνουν επενδύσεις περίπου 3,47 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,8 δις δολάρια) στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η παραγωγή αυτοκινήτων στην Αργεντινή σημείωσε ετήσια πτώση 16,6% τον Νοέμβριο, από τον ίδιο μήνα πέρυσι, με τις εξαγωγές να πέφτουν κατά 52,4%, σύμφωνα με την ένωση των βιομηχανιών του κλάδου της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανιών Αυτοκινήτων της Αργεντινής (ADEFA) Ενρίκε Αλεμάνι χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης και είπε ότι οι μειώσεις των φόρων θα φέρουν περισσότερα μοντέλα αυτοκινήτου και θέσεις εργασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ