Ισπανία: Σχέδιο για επίδομα ενοικίου 250€ στους νέους, για να μπορούν να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η ισπανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε νέους 18-35 ετών, προκειμένου να τους βοηθήσει να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους.

Το επίδομα ύψους 250 ευρώ θα δοθεί για έως και δύο χρόνια, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου για τη στέγαση. Οι Ισπανοί εγκαταλείπουν το πατρικό τους περίπου στα 30 τους, σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

«Η στέγαση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στη χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ. Τα σχέδιά του προβλέπουν ότι το επίδομα θα δίνεται από τις περιφέρειες της Ισπανίας στους κάτω των 35 ετών που βγάζουν λιγότερα από 23.725 ευρώ τον χρόνο.

Παράλληλα, ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα ορίζει πλαφόν στα ενοίκια για τους μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων, ιδιαίτερα σε περιοχές στις οποίες έχουν αυξηθεί οι τιμές τα τελευταία χρόνια. Επίσης θα δίνει μεγαλύτερα φορολογικά κίνητρα στους μικρούς ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να μειώσουν τα ενοίκια, ενώ θα αυξηθεί ο φόρος για τα σπίτια που μένουν ξενοίκιαστα.

Η Ισπανία έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ευρώπη, κάτι που όμως σημαίνει ότι λιγότερα από ένα στα τέσσερα σπίτια είναι διαθέσιμα για ενοικίαση. Σε κάποιες περιοχές- όπως η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη- τα ενοίκια ανεβαίνουν ενώ τα εισοδήματα έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 7% μόλις μέσα σε έναν χρόνο, εξαιτίας της πανδημίας.

Lifo.gr / Με πληροφορίες από ΒΒC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img