Στίβεν Χόκινγκ: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σημάνει το τέλος του ανθρώπου

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

XOGINKS STEVEN


Ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, αναπτύσοντας την άποψή του για τις προσπάθειες της ανθρωπότητας να δημιουργήσει υπολογιστές και ρομπότ με εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς θεωρεί ότι αποτελούν σοβαρή υπαρξιακή απειλή για την ίδια την ανθρωπότητα.

Η δημιουργία ρομπότ με εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο το ανθρώπινο είδος να εξαφανιστεί κάποια στιγμή.

Όπως είπε με έμφαση στο BBC, «η πλήρης ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να σημάνει το τέλος του ανθρώπινου είδους», συμπληρώνοντας πως μπορεί οι απλοϊκές μορφές τεχνητής νοημοσύνης που έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής, να έχουν αποδειχτεί πολύ χρήσιμες, ωστόσο δεν παρέλειψε να εκφράσει τον φόβο του για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν, αν αυτή δημιουργήσει κάτι που θα ξεπεράσει τις ανθρώπινες ικανότητες. Θα έκανε κουμάντο μόνο του και θα επανασχεδίαζε τον εαυτό του με αυξανόμενη ταχύτητα. Οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι περιορισμένοι από την αργή βιολογική εξέλιξη, δεν θα μπορούσαν να το ανταγωνιστούν και θα έμεναν πίσω», υπογράμμισε.

Οι επιστήμονες εμφανίζονται διχασμένοι πάνω στο ζήτημα αυτό και πολλοί είναι αυτοί που συμμερίζονται τις ανησυχίες του Χόκινγκ, όπως ο Έλον Μασκ, δημιουργός της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας Spaxe X, ο οποίος προ ημερών, στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, προειδοποίησε ότι «η τεχνητή νοημοσύνη συνιστά τη μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα».


{loadposition mypos1}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ