Καμπίνες ντουζιέρας: Τι να προσέξεις κατά την αγορά τους

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Οι κουρτίνες στη ντουζιέρα πλέον θεωρούνται αρκετά παλιομοδίτικες, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, αφού καθαρίζονται δύσκολα και δεν παρέχουν υψηλή στεγανότητα από τις διαρροές νερού. Ευτυχώς, το να αντικαταστήσετε την παλιά σας κουρτίνα με μια καμπίνα ντουζιέρας είναι κάτι πολύ εύκολο και οικονομικό.

Φυσικά, οι περισσότερες καινούριες ντουζιέρες πλέον συνοδεύονται με καμπίνα, ώστε να αποτελούν ένα σύγχρονο σύνολο.

Τι πρέπει, όμως, να προσέξετε στις καμπίνες ντουζιέρας; Ποια είναι τα είδη τους και πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο για το μπάνιο σας; Διαβάστε παρακάτω τα βασικότερα σημεία που πρέπει να προσέξετε.

 

 

Σχήμα

Το σχήμα της καμπίνας είναι το πρώτο πράγμα, για το οποίο πρέπει να αποφασίσετε κατά την αγορά της. Τέσσερα είναι τα βασικά σχήματα:

  • Οι τετράγωνες καμπίνες, στις οποίες κάθε πλευρά έχει το ίδιο μέγεθος, είναι ιδανικές για μικρά μπάνια, αφού μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς πρόβλημα σε μία ελεύθερη γωνία.
  • Αντίθετα, οι παραλληλόγραμμες καμπίνες ενδείκνυνται για μεγαλύτερα και μακρόστενα μπάνια.
  • Οι ημικυκλικές καμπίνες είναι η μέση λύση, αφού προσαρμόζονται σε διάφορα μπάνια και εναρμονίζονται ιδανικά με το χώρο. Το μόνο τους πρόβλημα είναι ότι ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα στους μηχανισμούς των θυρών, αν δεν είναι καλής ποιότητας.
  • Τα διαχωριστικά ντουζιέρας αποτελούνται από μία μόνο πλευρά, η οποία είτε εκτείνεται από τοίχο σε τοίχο είτε στηρίζεται μόνο σε μία πλευρά του τοίχου και αφήνει κενό στην άλλη άκρη. Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν η ντουζιέρα έχει αρκετό πλάτος, δεν χρειάζεται καν να ανοίγει, αφού μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος από το άνοιγμα.

 

 

Μηχανισμός ανοίγματος

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στις καμπίνες ντουζιέρας είναι ο μηχανισμός ανοίγματος. Εκτός από τα διαχωριστικά σε μεγάλες ντουζιέρες, τα οποία δεν απαιτούν άνοιγμα, όλες οι υπόλοιπες καμπίνες (και τα διαχωριστικά σε ντουζιέρες με μικρό μήκος) ανοίγουν είτε με συρόμενη είτε με ανοιγόμενη πόρτα.

Οι ανοιγόμενες πόρτες παρουσιάζουν τα λιγότερα προβλήματα με την πάροδο των ετών, όμως έχουν το μειονέκτημα ότι χρειάζονται αρκετό χώρο στο μπάνιο. Από την άλλη, οι συρόμενες πόρτες είναι οι πλέον ενδεδειγμένες για μικρά μπάνια ή για μπάνια με πολλά έπιπλα, στα οποία δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος λόγω διαρρύθμισης.

Γενικά, οι συρόμενες πόρτες στις τετράγωνες και τις παραλληλόγραμμες καμπίνες έχουν πιο στιβαρό και εύκολα προσαρμόσιμο μηχανισμό. Στις ημικυκλικές, όμως, καμπίνες πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στον κατασκευή, ώστε να είστε σίγουροι ότι οι ράγες στήριξης και οι επαφές δεν θα στραβώσουν σύντομα λόγω της χρήσης.

Σε κάθε περίπτωση, δύο είναι τα πράγματα που θα καθορίσουν την επιλογή της κατάλληλης καμπίνας για το μπάνιο σας. Τα διαθέσιμα τετραγωνικά στο μπάνιο και το σημείο, στο οποίο θέλετε να εγκαταστήσετε τη ντουζιέρα με την καμπίνα.

Ως προς το τελευταίο, καλό είναι να θυμάστε ότι σε μια ανακαίνιση η νέα ντουζιέρα πρέπει να τοποθετείται στο ίδιο σημείο με την παλιά, έτσι ώστε να αποφεύγετε επιπλέον έξοδα για τη μετεγκατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Δείτε στο Youbath.gr όλα τα είδη σε καμπίνες ντουζιέρας άριστης ποιότητας σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ