Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Όλες οι αλλαγές και οι οδηγίες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων

Όλες οι αλλαγές και οι οδηγίες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων

-

PANELLADIKES

Οι φετινοί τελειόφοιτοι θα έχουν μία και μοναδική ευκαιρία να ξαναχρησιμοποιήσουν τη βαθμολογία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για να εισαχθούν στα Α.Ε.Ι.

Δικαίωμα να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν στις Εξετάσεις του ερχόμενου Μαΐου – Ιουνίου, θα έχουν μόνο την επόμενη χρονιά, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2015.

Αυτές είναι δύο από τις αρκετές αλλαγές που παρουσιάζει, σήμερα, ο Ελεύθερος Τύπος, μετά την αποστολή των σχετικών Εγκυκλίων προς τα Λύκεια όλης της Χώρας, από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Από το 2016 και μετά, όσοι εκ των φετινών τελειοφοίτων θελήσουν να είναι ξανά υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν εκ νέου τη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Φέτος, με τη διαδικασία του 10% μπορούν να είναι υποψήφιοι μόνο οι περσινοί εξετασθέντες.

Εκτός Μηχανογραφικού Δελτίου οι Αστυνομικές Σχολές

Μία από τις δημοφιλέστερες Ομάδες Σχολών – οι Αστυνομικές – δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο φετινό Μηχανογραφικό Δελτίο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική Εγκύκλιο, στο Μηχανογραφικό Δελτίο του 2014, δεν θα υπάρχει επιλογή προτίμησης από πολίτες, των Σχολών Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Η Σχολή Αξιωματικών θα υπάρχει ως επιλογή, μόνο για τους υπηρετούντες αστυνομικούς, που θα πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ε.Τ.» δεν αποκλείεται – μετά από συμφωνία με την Τρόικα – να «ξεκλειδωθεί» τελικά η επιλογή των Αστυνομικών Σχολών, αλλά μόνο για όσους μπορούν να περιμένουν να εισαχθούν δύο χρόνια μετά, όπως έγινε με τους περσινούς επιτυχόντες, οι οποίοι θα εγγραφούν στις Αστυνομικές Σχολές του χρόνου.

Υποβολή δήλωσης υποψηφίων

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η ακριβής προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης του Φεβρουαρίου, την οποία πρέπει να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι.

Στη δήλωσή τους οι υποψήφιοι πρέπει να αναφέρουν:

1. Το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, όπου θα εξετασθούν, Πανελλαδικά. Επιλέγουν μεταξύ Μαθηματικών, Βιολογίας, Φυσικής και Ιστορίας.

2. Αν θα εξεταστούν Πανελλαδικά και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

3. Αν θα εξεταστούν σε κάποιο / α από τα Ειδικά Μαθήματα (Ξένες Γλώσσες, Σχέδιο, Μουσική).

4. Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές (δεν έχουν δικαίωμα οι υποψήφιοι των Εσπερινών ΓΕΛ).

5. Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

6. Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.).

Επιπρόσθετα, οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών πρέπει να δηλώσουν και την «κατεύθυνση» στα μαθήματα της οποίας θα εξετασθούν.

Η δήλωση υποψηφιότητας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. http://www.minedu.gv.gr/exams και θα μπορεί να εκτυπώνεται, είτε από το Λύκειο, είτε από τον ίδιο τον υποψήφιο.

Η υποβολή της θα γίνει στο Λύκειο, ηλεκτρονικά.

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Όσοι προτίθενται να δηλώσουν το 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Τμήματα Οικονομικών Σπουδών) είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν και να εξετασθούν, Πανελλαδικά, στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, δεύτερο μάθημα βαρύτητας για τα Τμήματα του 5ου Πεδίου.

Πρώτο μάθημα βαρύτητας για το ίδιο Πεδίο, είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Επιπλέον, ο υποψήφιος πρέπει να επιλέξει και να εξεταστεί σε Πανελλαδικό επίπεδο και στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Σε αυτήν την περίπτωση, τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι επτά (7).

Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να δηλώσει το 5ο Επιστημονικό Πεδίο αν δεν έχει εξεταστεί ή δεν έχει δηλώσει ότι, θα εξεταστεί σε Πανελλαδικό επίπεδο, στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του Πεδίου, αυτού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τη Γερμανική Γλώσσα

Το φροντιστήριο Γερμανικής Γλώσσας της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΠΑΝΤΕΚΑ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους μαθητές του ότι εκδόθηκε η προκήρυξη για τις εξετάσεις λήψης του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ (Κ.Π.Γ.) Γερμανικής Γλώσσας περιόδου Νοεμβρίου 2019. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το ΣΑΒΒΑΤΟ 23...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» – Καλαμπάκα

Το νέο Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» λειτουργεί στην Καλαμπάκα υπό τη Διεύθυνση του κ. Νικολάου Παπανικολάου σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργαστήρια αναφοράς: Βιοϊατρική Αθηνών / In-Vitro / Βιοφόρµα / Mικροανάλυση. Μικροβιολογικό     Αιματολογικό     Βιοχημικό Ανοσολογικό     Ορμονολογικό     Προγενετικός έλεγχος Ωράριο λειτουργίας: • Δευτέρα: 7:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00 • Τρίτη:...

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο «Ψηστήρι» στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...