Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση τιμής από την «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» για τα 132 χρόνια από την...

Εκδήλωση τιμής από την «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» για τα 132 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας

-

PANTHESSALIKI-STEGI-2
Εκδήλωση τιμής και μνήμης οργάνωσε η Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ», με την ευκαιρία συμπλήρωσης 132 ετών, από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, τη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.
Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, στην Πλάκα, στις 10.00 π.μ.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Στέφανος Κούτρας ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός , καθηγητής πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Δύο δικά τους ποιήματα σχετικά με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας και την σημασία της ελευθερίας για τον ελληνικό λαό απήγγειλαν οι κ.κ. Αθανασόπουλος Θάνος, συγγραφέας-δημοσιογράφος, εκδότης-διευθυντής του περιοδικού «Δευκαλίων ο Θεσσαλός» («Της λευτεριάς το τίμημα») και η κ. Αλεξάνδρα Βαΐτση-Βάκρου, ποιήτρια («Ο Καραϊσκάκης»).
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες επίσημοι και πλήθος κόσμου πορεύτηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, την εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Λιλίκα Βασιλάκου, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νο Αγοραστό και τον πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Στέφανο Κούτρα.

Συμμετείχε τιμητικό άγημα από τον Σύλλογο Θεσσαλών Φυλής, τον Σύλλογο Θεσσαλών Χαϊδαρίου και την Ένωση Θεσσαλών Θριασίου Πεδίου και η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.
Τελετάρχης είχε οριστεί το μέλος του Δ.Σ. της Πανθεσσαλικής κ. Ντούλιας Αχιλλέας, πρόεδρος του συλλόγου Λουτριωτών Καρδίτσας και μέλος του Δ.Σ. της Πανθεσσαλικής.

Ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Στέφανος Κούτρας, στο σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες Θεσσαλούς, τα μέλη, τους προέδρους των συλλόγων και τους επισήμους τονίζοντας ότι: «η Πανθεσσαλική Στέγη, τηρώντας τους καταστατικούς της σκοπούς εορτάζει την 132η επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλίας, θέλοντας να απονείμει την πρέπουσα τιμή, σε όλους εκείνους χάρις στους αγώνες των οποίων σκεπτόμαστε σήμερα ελεύθερα. Απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις Θεσσαλές και σε όλους τους Θεσσαλούς να στηρίξουν τους συλλόγους, που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην Αττική, μιας και το μήνυμα της επετείου είναι η ομόνοια όλων των Θεσσαλών, με απώτερο στόχο την προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας μας.»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, στη δική του παρέμβαση, επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Σας διαβεβαιώ, ως Θεσσαλός, ότι σήμερα ευχαριστώ και συγχαίρω από καρδιάς την Πανθεσσαλική Στέγη όχι μόνο για τη σημερινή διοργάνωση, αλλά και για όλα τα χρόνια που ανελλιπώς θυμίζει στους απόδημους Θεσσαλούς την ημέρα που η πατρίδα μας κατάφερε να ενωθεί με την απελεύθερη «μητέρα-πατρίδα», εξήντα χρόνια μετά το δικαίωμα της Ελλάδας να αποκτήσει σύνορα και όνομα στον παγκόσμιο χάρτη.
Ευχαριστώ, λοιπόν, και δημόσια τον πρόεδρο Στέφανο Κούτρα και το διοικητικό συμβούλιο της Πανθεσσαλικής Στέγης για την πρόσκληση να εκφωνήσω τον πανηγυρικό της ημέρας».
Και αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό των αγώνων, τις συνθήκες, σε αυτούς που συνέβαλαν με το αγωνιστικό τους φρόνημα, την πίστη τους και τις θυσίες τους στην απελευθέρωση της Θεσσαλίας και την επανένωση της με την Ελλάδα, συνέχισε: «Κι αφού έχουμε μάθει να πιστεύουμε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, γιατί να θυμόμαστε τις επώδυνες επαναλήψεις μόνον;
Γιατί να μην πιστέψουμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί και για τα λαμπερά ορόσημα του παρελθόντος;
Γιατί να μην πιστέψουμε ότι αυτές οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν, ότι παρά τις αντιξοότητες δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας στο καλύτερο αύριο, ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε όνειρα και σχέδια για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Η πίστη στο ανέφικτο των προγόνων μας μετέτρεψε αυτό το ανέφικτο σε εφικτό και η αφοσίωση στο όνειρο έκανε αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Και δεν αναφέρομαι μόνον στους γνωστούς από την Ιστορία Θεσσαλούς που προανέφερα. Μιλάω και για όλους αυτούς που η Ιστορία δεν αναφέρει με ονοματεπώνυμο, αλλά οι αγώνες τους έγραψαν την Ιστορία που μαθαίνουμε στα παιδιά μας».
Και ο κ. Αγοραστός έκλεισε ως εξής:
«Φίλες και φίλοι από τη Θεσσαλία,
Εσείς οι Θεσσαλοί δεν με τιμήσατε μόνο με το αξίωμα να εκπροσωπώ την Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Με εφοδιάσατε και με τα όπλα της θεσσαλικής Ιστορίας.
Νιώθω περήφανος που εκπροσωπώ ανθρώπους που έδειξαν και δείχνουν έμπρακτα ότι αγαπούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας, όπου κι αν ζουν.
Νιώθω περήφανος όταν συναντώ ή διαβάζω για επιστήμονες θεσσαλικής καταγωγής που διακρίνονται όχι μόνον για το επιστημονικό έργο τους, αλλά και για την ανθρώπινη διάσταση των υπηρεσιών που προσφέρουν.
Δεν θα αναφέρω ονόματα, γιατί δεν είναι αυτό που έχει σημασία, αλλά το ότι διαπρέπουν χωρίς να ξεχνούν τον τόπο καταγωγής τους. Άλλωστε και αυτή καθαυτή η ύπαρξη της Πανθεσσαλικής Στέγης, για τρεισήμισι περίπου δεκαετίες, υπογραμμίζει την αγάπη των Θεσσαλών προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους και την πίστη τους ότι ο δεσμός της κοινής καταγωγής είναι ακατάλυτο σημείο αναφοράς.
Από την πλευρά μου, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχω πλήρη συναίσθηση των απαιτήσεων που δημιουργεί στη γενιά μου μια τέτοια Ιστορία και ότι υπόσχομαι να εκπροσωπώ τα δικαιώματα των συμπατριωτών μου και να αναζητώ λύσεις στα προβλήματά τους με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια.»
Παρευρέθηκαν οι κ.κ.: Λιλίκα Βασιλάκου, αντιπεριφερειάρχης οικονομικών και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Σιούφας, πρ. πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Αργύρης Ντινόπουλος, βουλευτής Β΄Αθήνας, Νικόλαος Ντούβας, εκπρόσωπος του βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκου Νικολόπουλου, Νικόλαος Γεωργόπουλος, πρύτανης του πανεπιστημίου Πειραιώς, Ιωάννα Αναστασοπούλου, πρ. καθηγήτρια του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πρόεδροι Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και πλήθος κόσμου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Πανθεσσαλικής Στέγης, όπως προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες (Μέλη Δ.Σ.: Κούτρας Στέφανος, Πρόεδρος, Στυλόπουλος Επαμεινώνδας, Αντιπρόεδρος, Ντούβλης Ηλίας, Γεν. Γραμματέας, Τσιώρας Κων/νος, Ταμίας, Στάμου Απόστολος, Αναπλ. Ταμίας, Τσιτσιπά Θεοδώρα, Έφορος Μελετών-Προγραμματισμού και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου, Παπαγεωργίου Παναγιώτης, έφορος, Κολοβός Θωμάς, Υπεύθυνος Διαδικτύου και Νεολαίας, Τσούκας Ευθύμιος, Αθανασόπουλος Θάνος, Βίτκος Κων/νος, Ζαφειρόπουλος Απόστολος, Σαξώνη Χριστίνα, Χατζηλέλεκας Δημήτριος, μέλη).

 

{gallery}EIDHSEIS/PANTHESSALIKI-STEGI-132-HRONIA:::0:0{/gallery}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

www.physionatsis.gr

 

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Δήμος Μετεώρων: Ανοίγουμε γραμμή επικοινωνίας και κλείνουμε την πόρτα στον Κορωνοϊό…!

Χρειάζεσαι βοήθεια ή γνωρίζεις άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν…; Ενημέρωσέ μας και ο Δήμος Μετεώρων θα είναι αμέσως δίπλα σας. Επικοινώνησε στο 24320 78661 και θα εξυπηρετηθείς αμέσως! Δεν κυκλοφορούμε και ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Είναι ώρα ευθύνης, ατομικής και συλλογικής. Και στο Δήμο Μετεώρων "Μένουμε Σπίτι"!

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220