Προβληματισμός για τον σεισμό στον Κορινθιακό – Έχουν τραβηχτεί τα νερά [Βίντεο]

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ανησυχία έχει προκληθεί μετά τον σεισμό των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Κορινθιακό Κόλπο. Για το ενδεχόμενο περαιτέρω μετασεισμικής ακολουθίας και για τις ενδείξεις που ενισχύουν αυτή την υπόθεση μίλησε στο OPEN ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, κ. Άκης Τσελέντης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσελέντης η περιοχή όπου σημειώθηκε ο σεισμός είναι μια περιοχή με μεγάλα ρήγματα και ένα ιδιαίτερο άσχημο παρελθόν. Ανησυχία προκαλεί το ότι από χθες μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί μετασεισμός μεγαλύτερος των 2 Ρίχτερ, κάτι που παραξενεύει την επιστημονική κοινότητα, καθώς δεν σημειώνεται η συνήθης μετασεισμική ακολουθία.

Ένα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει έντονα τους επιστήμονες είναι η υποχώρηση των υδάτων του Κορινθιακού κατά περίπου ένα μέτρο. Τα νερά έχουν τραβηχτεί ειδικά στην περιοχή του Λουτρακίου προς το Ξυλόκαστρο, κάτι που δεν σχετίζεται με την πανσέληνο, καθώς δεν έχει τα χαρακτηριστικά του παλιρροιακού φαινομένου. Μοιάζει πιθανότερο να σχετίζεται με παραμόρφωση του πυθμένα, κάτι που οδηγεί σε διάρρηξη.

Τα παραπάνω έχουν οδηγήσει τους ειδικούς στην αναμονή και άλλης μετασεισμικής ακολουθίας, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν τα ρήγματα της περιοχής. Αυτό που επισημαίνεται είναι πως αυτό που χρειάζεται είναι μία αυξημένη προσοχή στην περιοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ