ΑΣΕΠ: Καταργείται η συνάφεια στην προϋπηρεσία

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με αποκλειστική δήλωσή του στο workenter.gr ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, δίνει το στίγμα της “επόμενης ημέρας” για τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Δήλωση του προέδρου ΑΣΕΠ
Αρχής γενομένης από το μεγάλο γραπτό πανελλαδικό διαγωνισμό του Δημοσίου, η εμπειρία (σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα) θα δίνει προσαύξηση στη βαθμολογία των γραπτών εξετάσεων, ανεξάρτητα από τη συνάφειά της.

Οποιαδήποτε εμπειρία, από όπου κι αν αποκτήθηκε, γίνεται δεκτή.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα στη διεκδίκηση μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο.

Το νέο σύστημα επιτρέπει στη γραπτή δοκιμασία να κρίνει, σε μεγάλο ποσοστό, τον διορισμό, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο σε νέους πτυχιούχους να συμμετέχουν ισότιμα στη διαδικασία επιλογής.

Σημειώστε, ότι η κατάργηση της συνάφειας στην εμπειρία δεν αφορά στο γραπτό διαγωνισμό της ΑΑΔΕ (1Γ/2022). Η διαδικασία αυτού του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί με τον παλαιό νόμο.

Ολόκληρη η αποκλειστική δήλωση του προέδρου του ΑΣΕΠ, Αθανάσιου Παπαϊωάννου, στο workenter.gr έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με τον νέο νόμο, στις νέες διαδικασίες του επικείμενου γραπτού διαγωνισμού στο Δημόσιο, (δεν αφορά στο γραπτό της ΑΑΔΕ, είναι με τον παλαιό νόμο), η εμπειρία θα προσαυξάνει τη βαθμολογία των γραπτών εξετάσεων μέχρι 5 μονάδες, ανεξάρτητα με τη συνάφεια της εμπειρίας στο αντικείμενο της θέσης. Και αυτό, γιατί η γραπτή εξέταση δείχνει τη «σχετικότητα» του υποψηφίου με το αντικείμενο, κατά συνέπεια, η εμπειρία δεν θα μετράει σε σχέση με τη συνάφεια”.

Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πως θα πριμοδοτηθεί η εμπειρία (ανεξαρτήτου συνάφειας) στον επικείμενο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου:

Εμπειρία (έτη)   Μονάδες
1                          1
2                          2
3                          3
4                          4
5                          5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ