Σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές μετά το Πάσχα, πότε θα κάνουν self test, τι ισχύει αν υπάρξει κρούσμα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Χωρίς self test θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές στις 3 Μαΐου, μετά τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η άρση των μέτρων για τον κορονοϊό περιλαμβάνει και τα σχολεία. Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, είπε κατά την ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας με θέμα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας ότι τα κρούσματα σε παιδιά βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Ειδικά για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, είπε ότι βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα ανέρχονται στο 20% του συνόλου. Ανέφερε ότι η αποκλιμάκωση της πανδημίας δίνει τη δυνατότητα μιας νέας πρακτικής, όπου ο έλεγχος θα επικεντρώνεται πια στα άτομα με συμπτώματα.

“Το Φεβρουάριο στην κορύφωση του πανδημικού κύματος, τα παιδιά έφτασαν να αποτελεούν το 33% του συνόλου των κρουσμάτων, στη συνέχεια τα κρούσματα ξεκίνησαν να μειώνονται σταθερά. Την προηγούμενη εβδομάδα φτάσαμε να αποτελούν το 20%” είπε χαρακτηριστικά.

“Έτσι, όταν επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, ο έλεγχος θα είναι στοχευμένος μόνο στα παιδιά με συμπτώματα. Τα μέτρα προστασίας στο σχολικό περιβάλλον, συνεχίζουν να ισχύουν. Ο καλός καιρός βοηθάει, ώστε όταν επιστρέψουν τα παιδιά, να είναι δυνατόν τα παράθυρα να μένουν ανοιχτά”, προσέθεσε η κ. Παπαευαγγέλου.

“Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν στην περίπτωση που ένα παιδί διαγιγνώσκεται με Covid. Θα γίνεται χρήση δύο τεστ την πρώτη και τέταρτη μέρα από τη διάγνωση του κροούσματος σε όλα τα παιδιά”.

Το παιδί θα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού.

“Έχουμε έξαρση λοιμώξεων του αναπνευστικού αλλά και του γαστρεντερικού τις τελευταίες εβδομάδες. Τα μέτρα έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν, έχουμε αύξηση δραστηριοτήτων που οδηγεί σε αύξηση λοιμώξεων” είπε.

Απευθυνόμενη στους γονείς τους κάλεσε να παραμείνουν συνειδητοποιημένοι και να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα, “καθώς έχουμε κι άλλες λοιμώξεις τις τελευταίες εβδομάδες, αφού μετά από δύο χρόνια με μείωση των δραστηριοτήτων, τα μέτρα έχουν αρχίσει και χαλαρώνουν”.

Η κ. Παπαευαγγέλου απηύθυνε έκκληση, στις περιπτώσεις συμπτωμάτων ίωσης, τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι και να οι γονείς να προχωρούν σε έλεγχο για Covid ανάλογα με τα συμπτώματα και τις πιθανές επαφές με άλλα κρούσματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img