Με τρία self test οι μαθητές την ερχόμενη εβδομάδα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σε λίγες μέρες κάνει πρεμιέρα η μείωση των self test των μαθητών δεδομένης της σχετικά καλής επιδημιολογικής εικόνας που φέρνει αλλαγές και χαλάρωση των μέτρων σε όλους τους τομείς.

Όπως έχει αποφασιστεί οι μαθητές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή κάνουν δυο self test για να προσέλθουν στις τάξεις τους από 1η Απριλίου θα χρειάζεται να κάνουν μόνο ένα και να το δηλώνουν στη σχετική πλατφόρμα του edupass.

Ωστόσο, για την ερχόμενη βδομάδα και μέχρι να έρθουν οι νέες αλλαγές οι μαθητές καλούνται να κάνουν συνολικά τρία self test, και συγκεκριμένα πρέπει να κάνουν το τεστ που δεν έκαναν την Πέμπτη 24 Μαρτίου την Κυριακή 27 Μαρτίου, για να προσέλθουν κανονικά στις τάξεις τους τη Δευτέρα.

Παράλληλα, κανονικά θα διεξαχθούν τα self test της εβδομάδας και συγκεκριμένα ένα τη Δεύτερα στις 28 Μαρτίου το απόγευμα και το επόμενο την Πέμπτη 31 Μαρτίου.

Ο λόγος που αποφασίστηκε από την επόμενη εβδομάδα η μείωση των self test είναι επειδή με βάση τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, παρατηρείται μια κάποια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες, καθώς και μια μείωση των κρουσμάτων στα παιδιά και στους εφήβους, με αντίστοιχη αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η Ελλάδα περνάει σε μια φάση κατά την οποία θα συνυπάρχουμε με τον ιό, οι παραλλαγές του οποίου προκαλούν ηπιότερη νόσο, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους.

Αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι με την Όμικρον , και αυτό κάνουν οι περισσότερες χώρες, ότι με την Όμικρον πρέπει να έχουμε πιο στοχευμένο testing όπως αντίστοιχα και οι καραντίνες είναι διαφορετικές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ