Επίδομα βενζίνης: Τι θα καλύπτει – Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Αλαλούμ με το κουπόνι – επίδομα βενζίνης και τα λίτρα που θα καλυφθούν στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων στήριξης λόγω της ακρίβειας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα με το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργήθηκε η εσφαλμένη εντύπωση τους πολίτες ότι η κυβέρνηση θα καλύπτει για το επόμενο τρίμηνο, δηλαδή έως τον Ιούνιο, την κατανάλωση 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, συνεργάτες του πρωθυπουργού διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται για την κάλυψη του ποσού που αντιστοιχεί σε 180 λίτρα για την κίνηση των οχημάτων, αλλά σε μέρος των αυξήσεων που αφορά στην αντίστοιχη ποσότητα καυσίμων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν ένας πολίτης βάλει 180 λίτρα βενζίνη με δύο ευρώ το λίτρο θα πρέπει να πληρώσει 360 ευρώ. Από αυτά τα χρήματα θα του επιστραφούν 27 μέχρι 36 ευρώ αφού το επίδομα της κυβέρνησης θα αφορά την επιστροφή από 15 – 20 λεπτά ανά λίτρο.

Παράλληλα τα ίδια στελέχη σημείωσαν ότι δεν θα δίνεται οριζόντια η ενίσχυση αλλά θα χορηγηθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Πάντα με τις ίδιες πηγές το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ