“Ναι” των ειδικών σε όρθιους στην εστίαση και σε 50% πληρότητα στα γήπεδα – Επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές

Δεκτή φαίνεται ότι κάνουν οι ειδικοί το αίτημα της κυβέρνησης για αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή που συνεδριάζει από τις δύο το μεσημέρι με θέμα την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, εισηγείται τη διεξαγωγή των αγώνων με το 50% των θεατών από το 10% που ισχύει σήμερα.

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες “ανάβουν” το πράσινο φως για την επιστροφή των σχολικών εκδρομών καθώς και για την ύπαρξη ορθίων στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, όπως ζητούσαν οι καταστηματάρχες ενόψει και της Τσικνοπέμπτης.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης τέθηκαν και οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού, οι οποίες δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν, καθώς θα υπάρξει συνωστισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ενώ δεν είναι εφικτή και η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι μάσκες θα παραμείνουν.

Την ίδια στιγμή πολλοί είναι αυτοί που επιμένουν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν την άμεση λήξη των μέτρων και ότι η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση. Και αυτό γιατί το ποσοστό των ανεμβολίστων και ειδικά των άνω των 60 είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα:

“Πρέπει να έχουμε μια ταχύτητα ανοίγματος της κοινωνίας και την οικονομίας διαφορετική από τις χώρες με τις οποίες συγκρινόμαστε, λόγω της διαφοράς του ποσοστού των εμβολιασμένων”, τόνισε.

“Όταν έχουμε περίπου 300.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου και οι οποίοι είναι “αφελείς” ανοσολογικά και στο έλεος του ιού, όταν έχουμε περίπου 250.000 άνω των 60 ετών εμβολιασμένους με δύο δόσεις αλλά δεν έχουν κάνει ακόμα την εξαιρετικά σημαντική αναμνηστική τρίτη δόση, δηλαδή όταν έχουμε 550.000 με 600.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που έχουν μεγάλη πιθανότητα να νοσήσουν, είναι προφανές ότι και η Πολιτεία αλλά και η κοινωνία πρέπει να προστατεύσουν πρώτα και κύρια αυτούς τους ανθρώπους και μετά τον γενικό πληθυσμό”, εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “δυστυχώς αυτοί οι συμπολίτες μας – ειδικά οι πλήρως ανεμβολίαστοι – λειτουργούν σαν εργαστήρια παραγωγής μεγάλου ιικού φορτίου και ίσως παραγωγής και κάποιων νέων στελεχών, που μπορεί να είναι εξίσου ή περισσότερο προβληματικά με τα ήδη υπάρχοντα”.

ΠΗΓΗTHETOC.GR

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ