Γάμοι και βαφτίσια στα… μουγκά – Τι ισχύει

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σιγήν ιχθύος τηρούν λοιμωξιολόγοι και Κυβέρνηση στο θέμα αύξησης καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις αλλά και στην επαναφορά της μουσικής στα γλέντια αυτών, αφήνοντας σε αναμμένα κάρβουνα όσους έχουν προγραμματίσει μυστήρια το επόμενο διάστημα.

Ούτε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν αναφέρθηκε σε καμία αλλαγή σχετικά με το θέμα που πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί τη Δευτέρα 31 Μαΐου να έχει προγραμματισθεί το άνοιγμα των χώρων δεξιώσεων και να έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για γάμους και βαφτίσεις, το αγκάθι όμως του αριθμού των ατόμων και της μουσικής παραμένει στο τραπέζι.

Οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων θα ξεκινήσουν λοιπόν με τους όρους που λειτουργεί η εστίαση. Δηλαδή χωρίς μουσική.

Τι ισχύει σήμερα
Εκκλησίες

Μέσα στους ναούς μπορεί να υπάρχει ένα άτομο ανά 25 τ.μ, ενώ απαραίτητη είναι η μάσκα προστασίας.

Τα μέτρα για γάμους και βαφτίσεις:
Υποχρεωτικά self test για ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού
Τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας, όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις
Ένα άτομο ανά 25τμ. εντός του ναού με ανώτατο όριο τα 100 άτομα ανά ιερό ναό
Ένα άτομο ανά 10 τμ. στους εξωτερικούς χώρους του ναού και χρήση μάσκας

Γλέντι – Δεξίωση
Το γλέντι θα τελείται υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους, όπως χωρίς μουσική, και με ανώτατο όριο μέχρι τα 100 άτομα.

Sold – out τα κέντρα δεξιώσεων
Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Αυγούστου και τα δύο πρώτα του Σεπτεμβρίου είναι η καλύτερη περίοδος για τα κέντρα δεξιώσεων, και σύμφωνα με όσα δηλώνουν επαγγελματίες του κλάδου, οι περισσότεροι χώροι είναι sold – out.

Οι κρατήσεις έχουν αρχίσει από τον Φεβρουάριο, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη στη Βουλή, που είχε εκτιμήσει ότι οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως τα κτήματα και οι εταιρείες catering έχουν επαναλειτουργήσεις από αρχές Μαΐου.

Ματίνα Παγώνη
Στο θέμα του αριθμού των γάμων είχε αναφερθεί και η Ματίνα Παγώνη αναφέροντας ότι μπορεί τα άτομα να φαίνονται λίγα αλλά επιστημονικά αυτό δεν ισχύει. «Τα 100 άτομα για τις δεξιώσεις είναι όντως λίγα, αλλά με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι πολλά. Δεν μπορούν να είναι παραπάνω. Θα σηκωθούν να χορέψουν».

Άδωνης Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε πως το πλαίσιο δεν είναι λογικό. Τόνισε μάλιστα πως «είναι αδικία να υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 100 ατόμων σε ανοικτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορεί να λειτουργεί κατάστημα εστίασης που θα φιλοξενεί ακόμα και 300 άτομα».

«το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα όταν δεν ισχύει στα εστιατόρια», ενώ ανέφερε ότι το θέμα για «χορό στην πίστα θα εξεταστεί πολύ αργότερα», ωστόσο «για τις δεξιώσεις θα εισηγηθούμε να υπάρχει μουσική, όχι χορός».

Στις σχετικές επικρίσεις των διοργανωτών δεξιώσεων, απάντησε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος τόνισε ότι «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

Έξαλλος ο Νίκος Χαρδαλιάς για μουσική στην εστίαση
Πάντως το στίγμα της αναμονής για τη μουσική το έδωσε νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς όταν ρωτήθηκε για πληροφορίες ότι πολλοί επιχειρηματίες της εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν τη μουσική στα μαγαζιά τους, παρά τη σχετική απαγόρευση. Λογικές «αντάρτικου» είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Όταν υπάρχει μουσική σημαίνει ότι θα τραγουδήσω και θα βγάλω μεγαλύτερα σταγονίδια από το στόμα και θα επηρεάσω και τα διπλανά τραπέζια. Επίσης, δεν θα ακούω καλά τον διπλανό μου και θα φωνάζω πιο δυνατά όταν μιλάω, κάτι που έχει το ίδιο αποτέλεσμα».

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας εξήγησε επίσης ότι η μουσική είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ και με τη διαδικασία αυτή χαλαρώνει η αίσθηση για τήρηση των μέτρων.

«Φυσικά και το έχουμε όλοι ανάγκη να ακούσουμε μουσική και να χορέψουμε. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε λογικές αντάρτικου όμως, όταν έχουμε θρηνήσει 12.000 νεκρούς. Δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτό αυτό», τόνισε.

Η μουσική θα επανέλθει με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και όταν μειωθούν οι νεκροί, οι διασωληνωμένοι και οι ασθενείς, τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ