Μετακινήσεις το Πάσχα: Οι τρεις κατηγορίες πολιτών που μπορεί να ταξιδέψουν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Οι μετακινήσεις εκτός του νομού κατοικίας βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης που ψάχνει τρόπους αποσυμπίεσης των πολιτών.
Το σενάριο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα, εξετάζει η κυβέρνηση αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.
Στους όρους της κυβέρνησης για να «ανοίξουν» οι μετακινήσεις το Πάσχα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι να το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Ως εκ τούτου, είναι πιθανό να αξιοποιηθεί και το εργαλείο των self test προκειμένου να γίνουν οι μετακινήσεις πιο ασφαλείς.

Τα σενάρια που εξετάζονται για το Πάσχα
Ένα ενδεχόμενοι που θα μπορούσε να ισχύσει, είναι οι πολίτες να δηλώνουν το αρνητικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα των self test και να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση την οποία θα επιδεικνύουν εάν τους ζητηθεί από τις Αρχές.
Ακόμη, είναι πιθανό να επιτραπεί η μετακίνηση για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.
Τέλος, δεν αποκλείεται επίσης, να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση και σε όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει πλήρως.
Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι μετακινήσεις του Πάσχα μπορούν να δείξουν τον δρόμο για τον τρόπο λειτουργίας του πράσινου πιστοποιητικού της ΕΕ για τα ταξίδια.
Τέλος, σύμφωνα και με τα δεδομένα της πανδημίας θα έχει διαμορφωθεί στην κυβέρνηση μια πρώτη εικόνα μέχρι την επόμενη εβδομάδα ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ