Επιστροφή των μαθητών Λυκείου στα θρανία εισηγούνται οι ειδικοί

Την επιστροφή των μαθητών του λυκείου στα θρανία στις 12 Απριλίου εισηγούνται οι ειδικοί της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, μετά από τη συνεδρίασή τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγείται στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το άνοιγμα των Λυκείων, και για τις τρεις τάξεις, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας είχε εισηγηθεί να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου και όχι μόνο η Γ’, όπως είχε αρχικά εξεταστεί, καθώς θεωρείται δύσκολο για τους καθηγητές να κάνουν τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου δια ζώσης και των άλλων δύο βαθμίδων μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κυβέρνηση και ειδικοί θεωρούν ότι το άνοιγμα των λυκείων μπορεί να γίνει με ασφάλεια χάρη στο νέο «όπλο» των self test, η παραλαβή των οποίων έχει ξεκινήσει.

Η διανομή τους θα γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία, κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από 16 έως 18 ετών.

Ερωτηματικό πάντως αποτελεί ποια θα είναι η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών στις περιοχές που εμφανίζουν αυξητική επιδημιολογική επιβάρυνση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει διαφωνία μεταξύ των ειδικών για τις περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και της Αχαΐας, των τριών περιοχών, δηλαδή, στις οποίες δεν άνοιξε ούτε το λιανεμπόριο τη Δευτέρα – όπως συνέβη στην υπόλοιπη Ελλάδα – λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.

Για τα δημοτικά πάντως, μεταξύ άλλων, υπάρχει η εκτίμηση ότι υφίστανται ακόμη χρονικά περιθώρια μέχρι να επιτραπεί εκ νέου η δια ζώσης διδασκαλία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα παράτασης του σχολικού έτους.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία των εξαιρετικά επιβαρυμένων περιοχών έχουν ήδη περάσει από το μικροσκόπιο της υποεπιτροπής των ειδικών κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΠΗΓΗcnn.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ