Πάσχα με self test: Πιθανές μετακινήσεις εκτός νομού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Αισιόδοξος ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να γιορταστεί το Πάσχα στο χωριό εμφανίστηκε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

«Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε αποκλιμάκωση θα μπορούσε με έλεγχο – τεστ να γίνονται μετακινήσεις το Πάσχα», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε πως για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις η επιτροπή θέλει να θέσει ως προαπαιτούμενο το self test πριν το ταξίδι με το πλοίο.

«Τα μέτρα δεν τηρούνταν έτσι και αλλιώς. Δεν υπήρχε και μεγάλη επιτήρηση για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Για αυτό τον λόγο πήρε αυτή την απόφαση η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης χρειάζεται και αυτό. Πρέπει όμως να μην το παρακάνουμε γενικώς και να καταλάβουμε ότι μεταδίδεται εξίσου καλά και σε εξωτερικούς χώρους», σημείωσε.

Επιπλέον επισήμανε ότι τα ανοίγματα γίνονται εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα πηγαίνουν καλά και με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 7 ημερών. Επίσης, ανέφερε πως αν θεωρηθεί ότι η κορύφωση έγινε την προηγούμενη βδομάδα χρειαζόμαστε περίπου 4 βδομάδες αποκλιμάκωσης. «Άρα θα φτάσουμε το Πάσχα», ανέφερε.

Τέλος, για τις εικόνες συνωστισμού μετά την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, τόνισε πως αυτό που έχει σημασία να ειπωθεί είναι ότι ο ιός μεταδίδεται λιγότερο στους εξωτερικούς χώρους αλλά εξακολουθεί να μεταδίδεται, επομένως πρέπει να εξακολουθούμε να τηρούμε τις αποστάσεις και την μάσκα.

ΠΗΓΗlifo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ