Σκάνε λάστιχα αυτοκινήτων για να κλέψουν τσάντες – Ποιο το κόλπο των δραστών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ένα απίστευτο και συνάμα καλοστημένο κόλπο έχουν σκαρφιστεί επιτήδειοι με σκοπό την κλοπή χρημάτων και αντικειμένων αξίας μέσα από αυτοκίνητα.

Σε ένα βίντεο-ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα το MEGA αναδεικνύεται το καλοστημένο κόλπο δραστών προκειμένου να κλέψουν αντικείμενα αξίας από ένα όχημα. Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου βγαίνοντας από κοντινό σούπερ μάρκετ βρήκε σκασμένο το λάστιχό του και αναζήτησε το κοντινότερο συνεργείο για να το αλλάξει. Ωστόσο, εδώ ξεκινά και το σχέδιο των δραστών.

Οι άγνωστοι τρύπησαν με μαχαίρι το λάστιχο του οχήματος με σκοπό να τον ακολουθήσουν μέχρι το σημείο όπου θα άλλαζε το χαλασμένο λάστιχο.

Η κλοπή της τσάντας μέσα από το όχημα αποτελεί τη συνέχεια του σχεδίου των κακοποιών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρακολουθούσαν επί ώρες τον ιδιοκτήτη του οχήματος και γνώριζαν ότι μέσα στο τσαντάκι είχε μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο και έβαλαν στο «μάτι».

«Ο πελάτης κατέβηκε τη λεωφόρο Κύπρου, μπήκε στο βουλκανιζατέρ, από πίσω ακολούθησε ένα λευκό αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταματημένο με δύο επιβάτες. […] Ο ένας κατέβηκε και έτρεξε γρήγορα προς το αυτοκίνητο κι έκανε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους υπαλλήλους που ήταν εδώ, αλλά ταυτόχρονα παρακολουθούσε και τον πελάτη αλλά και τον υπάλληλο που άλλαζε το λάστιχο. Κάποια στιγμή έβαλε το χέρι του μέσα στο ανοιχτό παράθυρο και εξαφανίστηκε πάρα πολύ γρήγορα».
Όπως φαίνεται, οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει ακριβώς τις κινήσεις του νεαρού κακοποιού. Έτσι, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και προσποιούμενος τον πελάτη, κατάφερε να αρπάξει το τσαντάκι με τα χρήματα από το παράθυρο του συνοδηγού.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, φαίνεται ότι κάποιος είχε σκίσει το λάστιχο με μαχαίρι ή κάποιο άλλο κοφτερό αντικείμενο. Ωστόσο, αρχικά ο ιδιοκτήτης νόμιζε ότι είχε πάθει λάστιχο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Καλλιακμάνης τονίζει ότι πρόκειται για ένα νέο τρόπο που χρησιμοποιούν οι επίδοξοι κλέφτες. Όπως ανέφερε, στήνονται έξω από μεγάλα πολυκαταστήματα, περιμένουν το θύμα τους, σκάνε το λάστιχο και μετά ακολουθούν το όχημα.

Στη συνέχεια, ο οδηγός σταματά το όχημα θεωρώντας ότι έμεινε από λάστιχο και οι επιτήδειοι βρίσκουν τότε την ευκαιρία να αφαιρέσουν αντικείμενα από το όχημα όσο βοηθούν τον οδηγό ή όσο αυτός απομακρύνεται για να βρει βοήθεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ