«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα Δημοσιεύματα Αρπαγής Ανηλίκων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με αφορμή δημοσιεύματα που περιγράφουν απόπειρες αρπαγής παιδιών σε διάφορες περιοχές της χώρας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχεται εκατοντάδες μηνύματα και κλήσεις στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» από αναστατωμένους γονείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι θέλουν να διαπιστώσουν την ακρίβεια των δημοσιευμάτων.

Στα δημοσιεύματα κατά καιρούς φιλοξενούν δηλώσεις ατόμων ότι γνωρίζουν θύματα ή έχουν παρακολουθήσει προσωπικά περιστατικά. Ωστόσο, σε επικοινωνία μας τόσο με αρμόδια Τμήματα Ασφαλείας όσο και με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων δεν επιβεβαιώνεται.

Αντίθετα μας ενημερώνουν ότι πρόκειται για αναπαραγωγή φημών και η διάδοσή τους χρησιμεύει μόνο για τη συνέχιση παραπληροφόρησης.

Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έχει καταγράψει τις τελευταίες εβδομάδες καμία καταγγελία αρπαγής ανηλίκου παρά μόνο κλήσεις που λαμβάνουμε από πολίτες, οι οποίοι αναφέρουν πληροφορίες από φήμες ή από δημοσιεύματα μέσω διαδικτύου.

Παρόλα αυτά, εάν οποιοσδήποτε πολίτης γνωρίζει συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία για τέτοιου είδους περιστατικά παρακαλείται να καλέσει ακόμη και ανώνυμα στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS-1056» ή στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» (όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα) προκειμένου να συνομιλήσετε με Κοινωνικό Λειτουργό ή Ψυχολόγο και να κινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες μέσω των αρμόδιων αρχών.

Τέλος, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα παιδιά» (International Centre for Missing and Exploited Children) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe – ΜCE) και συντονίζοντας στην Ελλάδα το Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης, καλεί τους γονείς:

● Να παραμείνουν σε εγρήγορση και να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των παιδιών τους ανά πάσα στιγμή.
● Να γνωρίζουν πάντα το πού βρίσκονται τα παιδιά τους και τις ώρες μετακίνησής τους από το ένα μέρος στο άλλο
● Να μιλήσουν στα παιδιά γενικά για το φαινόμενο της εξαφάνισης και της αρπαγής
● Να συμβουλέψουν τα παιδιά να αποφεύγουν να μένουν μόνα τους. Πολλά παιδιά μαζί είναι πιο δυνατά
● Να τονίσουν και πάλι τη σημασία να μην μιλάνε σε αγνώστους και να προτιμούν να περπατάνε σε γνώριμους δρόμους.
► Σε οποιαδήποτε πρόσκληση αγνώστου η απάντησή τους πρέπει να είναι αρνητική όσο αθώα και αν φαίνεται
► Αν κάποιος κινείται προς το μέρος τους ΠΡΕΠΕΙ να φωνάξουν και να τρέξουν προς το σημείο που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι
● Να τονίσουν ότι οι άνθρωποι που μπορεί να τα βλάψουν δεν είναι απαραίτητο και να φαίνονται κακοί όπως το έχουν στο μυαλό τους με βάση τα έργα και τα κινούμενα σχέδια.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή ενημέρωση παρακαλώ καλέστε την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 η οποία είναι δωρεάν και λειτουργεί 24 ώρες τη μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ