“Μήδεια”: Στη “μάχη” και ο στρατός για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Αθήνα – Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Μια πολύ δύσκολη μέρα για την Αττική η σημερινή με περιοχές να δοκιμάζονται από την κακοκαιρία Μήδεια. Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης παραμένουν μεγάλα, ενώ κάποιες περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα και άρα χωρίς θέρμανση για δεύτερη ημέρα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πλέον ενεργοποιείται και ο στρατός για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

3.500 με 4.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Κηφισιά
Οπως έγινε επίσης γνωστό σε 3.500 με 4.000 υπολογίζει ο δήμος Κηφισιάς τα νοικοκυριά της περιοχής που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η Εκάλη, τμήμα της Νέας Ερυθραίας, όλο το Καστρί, τμήμα της Πολιτείας και της Νέας Κηφισιάς. Λόγω πτώσης δέντρων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας δέκα γραμμές μεσαίας τάσης και οι ηλεκτρολόγοι του δήμου αδυνατούν να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση. Κάθε γραμμή μεσαίας τάσης εξυπηρετεί 300 νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμάκο, ο ΔΕΔΔΗΕ τον διαβεβαίωσε ότι έχει ζητηθεί βοήθεια με συνεργεία και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Κομμένο ρεύμα και κομμένο νερό για δεύτερο 24ωρο στο Διόνυσο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί από ώρα σε ώρα ο Δήμος Διονύσου, καθώς η ευρύτερη περιοχή δέχεται το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Στον Δήμο Διονύσου οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες.

Σε Διόνυσο, Εκάλη, Δροσιά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σε Νέα Ερυθραία και Διόνυσο δεν υπάρχει ούτε υδροδότηση. Στο σημείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, έχει μεταβεί ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, που συναντάται με τον δήμαρχο Διονύσου έτσι ώστε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η αγωνία των κατοίκων είναι μεγάλη, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες, καθώς ούτε τις επόμενες ώρες αναμένεται βελτίωση του καιρού και το σκηνικό θα παραμείνει ίδιο.

Δεύτερη ημέρα χωρίς ρεύμα ο Διόνυσος
Υπενθυμίζεται πως περιοχές του δήμου Διονύσου παραμένουν για δεύτερη ημέρα χωρίς ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δουλεύουν ακατάπαυστα όμως σε αρκετές περιπτώσεις επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση και μετά από κάποια ώρα, διακόπτεται πάλι από μια νέα πτώση δέντρου.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ αναφέρουν ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να φτάσουν στο σημείο π.χ. που έχει πέσει μια κολώνα ρεύματος για να την αποκαταστήσουν, καθώς οι δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί από τα χιόνια.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, τόνισε ότι είναι περισσότερα από 250 τα δέντρα που έχουν πέσει στην περιοχή του και πως είναι εκατοντάδες οι οικογένειες που μένουν χωρίς ρεύμα για δεύτερο 24ωρο και με τέτοιες συνθήκες. Οι βλάβες είναι πολλές και τα συνεργεία δεν επαρκούν, ενώ επισήμανε και τον κίνδυνο να υπάρξουν πλέον διακοπές και στην υδροδότηση, όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές λόγω διακοπής ρεύματος σε αντλιοστάσια.

Από εκεί και πέρα, τα μηχανήματα του δήμου εργάστηκαν πυρετωδώς όλη τη νύχτα και συνεχίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και προς το παρόν έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανοιχτή τη λ. Διονύσου και το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Με γεννήτριες θα λειτουργήσει η ΕΥΔΑΠ τα αντλιοστάσια όπου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση
Με δικά της ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη (γεννήτριες) προσπαθεί η ΕΥΔΑΠ να λειτουργήσει τα αντλιοστάσια σε περιοχές του Λεκανοπεδίου όπου υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, Χάρης Σαχίνης.

Πρόκειται για περιοχές που τα αντλιοστάσια βρίσκονται σε υψηλά σημεία όπως η Πετρούπολη όπου το πρόβλημα που υπήρχε ήδη αποκαταστάθηκε, το Ψυχικό, τα Γλυκά Νερά, η Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη η Αγία Παρασκευή και η Άνοιξη. Στην Άνοιξη μάλιστα έχουν σταλεί και γερανοί για να απομακρύνουν πεσμένα δέντρα γιατί έχει διακοπεί η πρόσβαση στο αντλιοστάσιο.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ το συντομότερο δυνατό θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και θα λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια και θα επανέλθει κανονικά η υδροδότηση.

Πάνω από 600 πτώσεις δέντρων στα Βόρεια Προάστια
Διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώνονται και στην Πεντέλη, όπου έχουν πέσει πάνω από 20 δέντρα προκαλώντας πρόσκαιρες διακοπές ρεύματος.

“Οι υπηρεσίες του Δήμου μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη γρήγορη απομάκρυνση των δέντρων από τους δρόμους και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη ΔΕΗ, στην οποία δηλώνονται τα αιτήματα προς αποκατάσταση των βλαβών από τη ΔΕΗ”, αναφέρει ο δήμος Πεντέλης.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνο στα Βόρεια προάστια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω της κακοκαιρίας “Μήδεια”, εντοπίζονται σε δεκάδες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, η πλειονότητα των οποίων οφείλονται σε σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνο στα Βόρεια προάστεια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτήν την ώρα εντοπίζονται:

Στην Αττική στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, ‘Αγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, έχει επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι. Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς ‘Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Σε πολλές από αυτές τις περιοχές που το θερμόμετρο είναι κάτω του μηδενός, το ρεύμα έχει διακοπεί από χθες το μεσημέρι και συνεπώς δεν έχουν τρόπο να ζεσταθούν τα σπίτια, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

Κλειστή η Εθνική Αθηνών – Λαμίας μέχρι τις 7 το πρωί της Τετάρτης
Σε ισχύ παραμένει η διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι τα όρια της Βοιωτίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μήδεια”.

Η Εθνική θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 7 το πρωί της Τετάρτης. Σημειώνεται ότι από τη Βοιωτία και έπειτα η κυκλοφορία στην εθνική οδό διεξάγεται κανονικά.

“Λόγω της συνεχιζόμενης έντασης του καιρικού φαινομένου της χιονόπτωσης, το οποίο έχει τοπικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και για λόγους ασφαλείας των χρηστών αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας θα επιτραπεί από ώρα 07.00 της 17/02/2021”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αποκαταστάθηκε επίσης στις 16:30 η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και στη λεωφόρο Μεγάρων – Αλεποχωρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό είχε διακοπεί από το 28ο εως το 34ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα λόγω πυκνής χιονόπτωσης, ενώ στη Λεωφόρο Μεγάρων- Αλεποχωρίου είχε διακοπεί από το 5ο χιλιόμετρο μέχρι το Αλεποχώρι.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι τα τελευταία 24ωρα. Συγκεκριμένα, ένας 80χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Εύβοια, όπου έμενε μόνος του, ενώ το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε νεκρός και ένας 56χρονος και ένας 73χρονος στην Κρήτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ