Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία;

Εγκύκλιος του Υπουργείου ορίζει πως θα γίνει η γιορτή των Τριών Ιεραρχών την επόμενη Παρασκευή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τη δυνατότητα τα παιδιά να πάνε στην εκκλησία (εάν τα σχολεία τους βρίσκονται στις «καθαρές» περιοχές) δίνει η εγκύκλιος του Υπουργείου παιδείας, αναφορικά με τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ειδικότερα, την επόμενη Παρασκευή, τα σχολεία μπορούν να πραγματοποιήσουν γιορτή, η οποία θα διαρκεί έως δύο διδακτικές ώρες και κατά τα άλλα τα μαθήματα θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου:

«Σας ενημερώνουμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, παραμονή της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες.

Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα, στην περιοχή, υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον covid 19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ