Ακριβή αντίγραφα αρχαιοτήτων και e-shop ετοιμάζει το Υπουργείο Πολιτισμού

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σε νέα εποχή δημιουργίας και εκσυγχρονισμού εισέρχεται ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).

Μετά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4761/2020 έχει εφοδιαστεί με όλα τα κατάλληλα “εργαλεία» για να μπει δυναμικά στη νέα εποχή προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος, σε συνάφεια και με τον σύγχρονο πολιτισμό.

Το νομοθετικό πλαίσιο του επιτρέπει να δημιουργήσει τεράστια γκάμα αντικειμένων -ακριβή αντίγραφα, αλλά και σύγχρονα καλλιτεχνήματα εμπνεόμενα από την πολιτιστική κληρονομιά- μέσω της πλήρους αναδιοργάνωσης και του ριζικού εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των εργαστηρίων και των πωλητηρίων του.

🔸 Τον προσεχή Μάρτιο η έναρξη λειτουργίας του e-shop.

🔸 Αναζητείται νέος μεγαλύτερος χώρος για τη δημιουργία σύγχρονων εργαστηρίων κατασκευής εκμαγείων και αντιγράφων αρχαίων έργων τέχνης.

🔸 Θέσπιση κανόνων και προδιαγραφών για υψηλής ποιότητας παραγωγή, ενίσχυση με νέους κωδικούς αντιγράφων, χρήση νέων τεχνολογιών αιχμής, όπως τρισδιάστατη αποτύπωση (3D), για καινοτόμες πολλαπλές εφαρμογές ευπώλητων αντικείμενων

🔸 Δημιουργία Επαγγελματικής Σχολής για τεχνίτες εκμαγείων και συνεργασία με Σχολές Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου οι φοιτητές να ασκούνται στα εργαστήρια του ΟΔΑΠ.

🔸 Στελέχωση του Οργανισμού με προσωπικό καλλιτεχνικών ειδικοτήτων (ζωγράφων, γλυπτών, εικαστικών)

🔸 Κέντρο Μελέτης Εκμαγείων, το οποίο θα συγκεντρώσει τα σπάνια εκμαγεία και τις μοναδικές μήτρες ανά την Ελλάδα, προκειμένου να είναι προσβάσιμα στους μελετητές και στο ευρύ κοινό.

Η φωτογραφία είναι από τη χθεσινή επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη στο κεντρικό κτήριο των εργαστηρίων κατασκευής εκμαγείων, ακριβών αντιγράφων και απομιμημάτων του πρώην ΤΑΠΑ στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ