Μητσοτάκης: Δωρεάν φάρμακα για άλλον έναν χρόνο για τους χαμηλοσυνταξιούχους

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Κανονικά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν χωρίς συμμετοχή ή άλλη οικονομική επιβάρυνση για όλο το 2021 τα φάρμακά τους οι χαμηλοσυνταξιούχοι που σταμάτησαν να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ το Δεκέμβριο του 2019.

Με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα social media, το ευνοϊκό καθεστώς που είχε ισχύσει κατ’ εξαίρεση για το 2020 παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο.

«Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι τη φροντίδα μας και στη νέα χρονιά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Η κατάργηση του ΕΚΑΣ δρομολογήθηκε σταδιακά από το 2016 – επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή – ως μνημονιακή υποχρέωση. Έτσι, το Δεκέμβριο του 2019 έχασαν το ΕΚΑΣ και οι τελευταίοι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 500.000-600.000.

Μαζί απώλεσαν ευεργετήματα, όπως η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα. Η κυβέρνηση αποφάσισε, ωστόσο, πέρυσι να διατηρήσουν το ευεργέτημα αυτό για ένα έτος κι έτσι, μετά τη νέα απόφαση του κ. Μητσοτάκη, το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για το 2021.

ΠΗΓΗnewsit.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ