Κορονοϊός: Lockdown στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει σε λίγο ο Στέλιος Πέτσας- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9

Στις 13:30, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναμένεται να ανακοινώσει νέα αυστηρότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το πιο πιθανό, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τόσο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια όσο και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα είναι να ανακοινωθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ, ενώ παραμένει το ερώτημα αν θα επιβληθεί η χρήση SMS για την έξοδο των πολιτών.

Τη λήψη περαιτέρω μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης της επιδημίας στη Θεσσαλονίκη, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Κικίλιας έφτασε το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου μετείχε σε σύσκεψη στο ΑΧΕΠΑ, με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη και την υπεύθυνη του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα, Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Κικίλιας: Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά, όμως κάποιοι δεν άκουσαν
Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα στηρίξει να νοσοκομεία και το προσωπικό τους καθώς και το Εθνικό Σύστημα, ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες σε κάποιους λίγους που, όπως τόνισε, “διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα τη ζωή και την υγεία όλων”.

“Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω όμως, κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι, αυτή τη στιγμή, να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Γι αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορονοϊός”, σημείωσε ο κ. Κικίλιας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα μέτρα.

Ζέρβας: Δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown
Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι έχει ζητήσει πιο αυστηρά μέτρα και αποκάλυψε ότι έχει ήδη εισηγηθεί:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ
-Απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό της Θεσσαλονίκης
-Ανοιχτό λιανεμπόριο και υπηρεσίες ανοιχτές
-Κυκλοφορία των πολιτών χωρίς SMS

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι “δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ