Βομβαρδισμός από χαλάζι σε χωριά της Καστοριάς – Μεγάλες καταστροφές

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση σε μεγάλο μέγεθος, με διάρκεια 15 λεπτών περίπου, προξένησε τεράστιες καταστροφές στην Πτελέα χθες Σάββατο 15 Αυγούστου 2020. Παρόμοια φαινόμενα μικρότερης έντασης στο Κρανοχώρι. Πάνω από 50 αυτοκίνητα έπαθαν μεγάλες ζημιές, ενώ καταστράφηκαν όλες οι στέγες των σπιτιών της Πτελέας και οι καλλιέργειες της περιοχής.

Με ανάρτησή του ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ενημερώνει για τις καταγραφές από τις ζημιές της πρωτοφανούς χαλαζόπτωσης στην Πτελέα και το Κρανοχώρι:

Με την συμμετοχή τεσσάρων μηχανικών του Δήμου Νεστορίου και την βοήθεια του Προέδρου της τοπικής κοινότητας και δημοτικού συμβούλου ολοκληρώθηκε μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής η καταγραφή των ζημιών από την χαλαζόπτωση στην Πτελέα και το Κρανοχώρι. Διαπιστώθηκε ότι 68 ιδιοκτησίες στην Πτελέα και 34 ηλιακοί θερμοσίφωνες στο Κρανοχώρι υπέστησαν μεγάλες ζημιές ενώ καταστράφηκαν 91 αυτοκινήτα στους δύο οικισμούς. Η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα ξεκινήσει την Δευτέρα το πρωί.
Η συνέχεια είναι η ακόλουθη:
– Τα στοιχεία αποστέλλονται, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, μέσω της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.
– Ανακυρήσσεται η περιοχή ως πληγείσα από χαλαζόπτωση.
– Εκδίδεται η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις.
Τέλος ο Δήμος φρόντισε να προμηθεύσει τους πληγέντες με νάιλον προκειμένου να προφυλαχθούν από ενδεχόμενες βροχοπτώσεις.

ΠΗΓΗoladeka

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ