Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση με ηχηρές παρουσίες και πολλά μηνύματα για τον Περιφερειακό Τύπο

Εκδήλωση με ηχηρές παρουσίες και πολλά μηνύματα για τον Περιφερειακό Τύπο

-

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο St George Lycabettus (Κλεομένους 2, Κολωνάκι), η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, με θέμα: “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ – Η ΝΕΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ”.

Παρά του γεγονότος ότι η Ε.Ι.Ε.Τ. διοργάνωσε για πρώτη φορά μια εκδήλωση με αυτή τη μορφή, αλλά και του περιορισμένου χρόνου που είχε στη διάθεση της για την οργάνωση, η επιτυχία ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη καθώς το παρόν έδωσαν περισσότεροι από 30 βουλευτές – ευρωβουλευτές, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, διαφημιστικών εταιρειών, Ενώσεων ιδιοκτητών εφημερίδων, καθώς και μέλη της Ε.Ι.Ε.Τ.

*Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο που αναφέρονταν στην ιστορία, το παρόν, αλλά και το μέλλον της Ε.Ι.Ε.Τ. και του κλάδου των εβδομαδιαίων περιφερειακών εφημερίδων, ενώ ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο της Ε.Ι.Ε.Τ. κ. Αντώνη Μουντάκη με θέμα: “Περιφερειακό Τύπος – Η νέα δεκαετία των Στόχων και των Προκλήσεων”.
“Ο έντυπος περιφερειακός τύπος είναι εδώ, ισχυρός και αξιόπιστος ακόμη και στα δύσκολα. Είναι εδώ γιατί απλά οι εβδομαδιαίες περιφερειακές εφημερίδες είχαν ανέκαθεν και θα συνεχίσουν να έχουν το κύρος και τη διεισδυτικότητα στις τοπικές κοινωνίες που για άλλες κατηγορίες ΜΜΕ ήταν πάντα ένα άπιαστο όνειρο”, τόνισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Μουντάκης.
Και συνέχισε: “Φυσικά δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα στον Περιφερειακό Τύπο τα τελευταία δέκα χρόνια. Τουναντίον, την προηγούμενη δεκαετία περισσότερες από 70 εβδομαδιαίες περιφερειακές εφημερίδες ανέστειλαν τις εκδόσεις τους, θύματα κι αυτές της κρίσης που βιώνει ο Τύπος, περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο της Ελληνικής οικονομίας “.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. αναφέρθηκε στα πλήγματα που δέχτηκε ο Περιφερειακός Τύπος τα δέκα τελευταία χρόνια (περιορισμός επιδότησης των ΕΛΤΑ, κατάργηση της δημοσίευσης των Ισολογισμών, τη μη εφαρμογή του Ν. 2328/1995 περί κρατικής διαφήμισης) και πολλά άλλα που οδήγησαν σε λουκέτο πολλές δεκάδες εφημερίδων και συρρίκνωσαν τα έσοδα των υπόλοιπων”.
Επίσης, ο κ. Μουντάκης αναφέρθηκε στην κατάργηση της δημοσίευσης των διακηρύξεων που επίκειται στο τέλος του τρέχοντος έτους, χαρακτηρίζονταν την “ταφόπλακα” για όλο τον Περιφερειακό Τύπο
“Σε περίπτωση που καταργηθούν οι δημοσιεύσεις των διακηρύξεων στις περιφερειακές εφημερίδες, περισσότερες από τις μισές -εβδομαδιαίες και ημερήσιες- θα αναστείλουν την έκδοσή τους. Μιλάμε για 217 εφημερίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Κι όμως οι δημοσιεύσεις αυτές έχουν ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος, που δεν ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.
Πόσο μεγάλο όμως θα είναι το πλήγμα για το κράτος αν κλείσουν 100 και πλέον εφημερίδες, δηλαδή επιχειρήσεις; Επιχειρήσεις που φορολογούνται, πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους”, τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Ι..Ε.Τ. και κάλεσε τους παρευρισκόμενους βουλευτές να σταθούν “συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα της Ε.Ι.Ε.Τ. και του ΣΗΠΕ για την διατήρηση της δημοσίευσης των διακηρύξεων, καθώς η συνέχιση των δημοσιεύσεων από τη μια έχει ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος και από την άλλη εξυπηρετεί τη διαφάνεια και παράλληλα στηρίζει 217 εφημερίδες, δηλαδή 217 επιχειρήσεις για να συνεχίσουν να προσφέρουν αξιόπιστη ενημέρωση στην Ελληνική Περιφέρεια όπως πράττουν εδώ και δεκαετίες”.
Για τα Μέτρα Στήριξης, ο πρόεδρος της Ε.Ι.ΕΤ., επανέλαβε την θέση της Ένωσης, όπως είχε κατατεθεί πρόσφατα προς τον κ. Πέτσα, δηλαδή ότι όπως σχεδιάστηκε αρχικά “ήταν άδικη μιας και εξαιρούσε το σύνολο των εβδομαδιαίων εφημερίδων, αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των ημερήσιων εφημερίδων της Περιφέρειας, αφού η υποτιθέμενη “ενίσχυση” προορίζονταν μόνο σε όσους συναδέλφους απασχολούν προσωπικό πλήρους απασχόλησης”, ενώ επανέλαβε τις προτάσεις της Ένωσης για την καλύτερη και δικαιότερη κατανομή των χρημάτων και την ουσιαστική στήριξη των εφημερίδων.
Καταλήγοντας ο κ. Μουντάκης τόνισε: “Η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, στο κατώφλι της νέας δεκαετίας, είναι πανέτοιμη με προτάσεις να αντεπεξέλθει στις ανάγκες μιας νέας εποχής. Οι εφημερίδες – μέλη της δεν έχουν μόνο πλούσιο παρελθόν, αλλά και μέλλον, έχουν στόχους και όραμα για τον κλάδο της ενημέρωσης. Τα μόνα που ζητάμε είναι αυτά που δικαιούμαστε. Το μόνο που απαιτείται είναι η βούληση των εκάστοτε κυβερνώντων και σεβασμός στην ιστορία που μας συνοδεύει και στο έργο που επιτελούμε στην Ελληνική Περιφέρεια”.

*Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν και η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ. Σάγια Τσαουσίδου, με θέμα: “Ο Περιφερειακός Τύπος στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Συγκρίσεις που προβληματίζουν”.

*Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό -αρμόδιο σε θέματα Τύπου- κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο, από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Ιωάννη Μαστρογεωργίου, από τον υφυπουργό Παιδείας και βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Διγαλάκη, από τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Γιαννούλη, από τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Πύλου κ. Δημήτρη Καφαντάρη, από τον πρόεδρο της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου κ. Μιχάλη Σαββάκη και από τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων κ. Γιώργο Κατσαϊτη.

*Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμη οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Παππάς και κ. Βασίλης Υψηλάντης (Δωδεκάνησα), κ. Γιώργος Αμανατίδης (Κοζάνης), κ. Γιώργος Κωτσός (Καρδίτσας), κ. Μανούσος Βολουδάκης (Χανίων), κ. Γιάννης Ανδριανός (Αργολίδας), κ. Περικλής Μαντάς (Μεσσηνίας), κ. Τάσος Χατζηβασιλείου (Σερρών), κ. Γιώργος Κότσιρας (Β’ Δυτικής Αττικής), κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης (Ημαθίας), κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος (Πιερίας), κ. Φίλιππος Φόρτωμας (Κυκλάδων).
Από τον ΣΥΡΙΖΑ το παρών έδωσαν οι βουλευτές: κ. Κατερίνα Νοτοπούλου (Α’ Θεσσαλονίκης), κ. Καλλιόπη Βέττα (Κοζάνης), κ. Γιώργος Παπαηλιού (Αρκαδίας), κ. Κώστας Μάρκου (Αχαΐας), κ. Κατερίνα Παπανάτσιου (Μαγνησίας), από το Μερα 25 η βουλευτής κ. Μαρία Απατζίδη, οι ευρωβουλευτές κ. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου (Νέα Δημοκρατία) και κ. Νίκος Ανδουλάκης (Κίνημα Αλλαγής), ενώ τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννη Δραγασάκη εκπροσώπησε ο κ. Βαγγέλης Βιτζηλαίος.
Ακόμη παρευρέθησαν η κ. Έλενα Σώκου (εκπρόσωπος Περιφερειακού Τύπου της Νέας Δημοκρατίας), ο κ. Παύλος Χρηστίδης (εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής), ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος (αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας), εκπρόσωποι από τις διαφημιστικές εταιρείες UMEDIA και MAVE, ο διευθυντής του ΟΣΔΕΛ κ. Ζάννος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου κ. Κολούρας, εκδότες τοπικών εφημερίδων της Αττικής, καθώς και μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου.
Επίσης, χαιρετισμό απέστειλαν ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας και οι βουλευτές Ζωή Ράπτη (Νέας Δημοκρατίας Βόρειου Τομέα), Μίκα Ιατρίδη (Νέας Δημοκρατίας Δωδεκανήσου) και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας).

*Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση, επίσης την κ. Ρεγγίνα Μασσέλου και τον κ. Άρη Γκέρτσο που συνέβαλαν καθοριστικά στην διοργάνωση της εκδήλωσης, την διαφημιστική εταιρεία UMEDIA για την ευγενική της στήριξη, την Οινοποιία – Οξοποιία Τριποδάκης που προσέφερε το κρασί της εκδήλωσης, τον τηλεοπτικό σταθμό ENA CHANNEL και τον συνάδελφο – β’ αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Σπύρο Λάτσα για την παραγωγή του βίντεο και τους συναδέλφους Νίκο Σουρλόπουλο (μέλος του Δ.Σ.) και Άγγελο Βασίλαινα (πρόεδρο εξελεγκτικής επιτροπής) για τις εκτυπώσεις της εκδήλωσης.

Καλή δύναμη σε όλους και ραντεβού στο 3ο Συνέδριο Περιφερειακού Τύπου στην Κομοτηνή (27-29 Μαρτίου 2020)

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ
Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...