Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Αναπτυξιακός νόμος: Κορυφώνονται οι αντιδράσεις - Πανελλαδικές απεργίες και συγκεντρώσεις

Αναπτυξιακός νόμος: Κορυφώνονται οι αντιδράσεις – Πανελλαδικές απεργίες και συγκεντρώσεις

-

Με σκουπίδια στους δρόμους βρίσκει και η σημερινή ημέρα τους δήμους πανελλαδικά, καθώς οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού βρίσκονται στη δεύτερη ημέρα της νέας 48ωρης κινητοποίησής τους. Μάλιστα στις 10:00, στην Αθήνα, η ΠΟΕ-ΟΤΕ θα πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα κινηθεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η 48ωρη κινητοποίηση είναι συνέχεια αυτής του περασμένου σαββατοκύριακου, όπου οι εργαζόμενοι απείχαν από την υπερωριακή απασχόληση, ενώ τη Δευτέρα έβαλαν λουκέτο στα αμαξοστάσια των δήμων. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, αφορούν το Αρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Στους δρόμους την Πέμπτη ΕΚΑ, ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ, Πρωτοβάθμια
Από κει και πέρα, το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, καθώς Εργατικά Κέντρα, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και Πρωτοβάθμια Σωματεία θα βρίσκονται στους δρόμους, την ώρα που στη Βουλή θα ψηφίζεται ο «αναπτυξιακός νόμος».

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, το απόγευμα της Πέμπτης, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00. Η ΑΔΕΔΥ στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία επίσης στις 18:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη και το ΠΑΜΕ στις 18:30 στα Προπύλαια.

ΕΚΑ: «Να μην περάσουν οι αντεργατικές διατάξεις»
Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης έχει βγάλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το οποίο αναφέρει πως «κλιμακώνοντας τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις αντεργατικές διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, καλεί τον κόσμο του Λεκανοπεδίου της Αθήνας σε Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 24 Οκτώβρη 2019, στις 17:00, στην πλατεία Συντάγματος».

Το Εργατικό Κέντρο, αντιδρά στις διατάξεις που χαρακτηρίζει αντεργατικές και συγκεκριμένα: «Η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων. Η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας. Η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών. Η κατάργηση της διαιτησίας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ. Ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα. Οι ιδιωτικοποιήσεις που έχει εξαγγείλει και αυτές που ανακοινώνονται (Αεροδρόμιο, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ κλπ). Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Αντιδρούμε στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τη χειραγώγηση των Συνδικάτων».

ΑΔΕΔΥ: «Να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα»
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά την συμμετοχή των εργαζομένων στην διαδήλωση της Πέμπτης, ενώ παράλληλα στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τη ΠΟΕΔΗΝ.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει «Διεκδικούμε: Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο». Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση

Ταυτόχρονα, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές αποφάσεις της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. – Ο.Ε.Ν.ΓΕ. και της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις τους για:

Δωρεάν Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. Άμεση απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που εκχωρεί τα πάντα στους ιδιώτες».

ΠΑΜΕ: «Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής»
Το ΠΑΜΕ, με τη σειρά του, στο κάλεσμά του, τονίζει πως Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα που συσπειρώνονται, συνεχίζουν με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, τη δράση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο χαρακτηρίζει «κατάπτυστο».

Αναλυτικά, αναφέρει: «Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής. Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, μετά από το μαχητικό συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη κλιμακώνουμε με νέο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη και συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6.30μμ.

Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης. Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ.

Παλεύουμε κόντρα στα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που σπέρνει σύγχυση και μοιρολατρία και κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κυβέρνηση στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων.

Με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν όλα τα μέτρα για να είναι το Συλλαλητήριο μαζικό, δυναμικό. Όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη. Όλες και όλοι στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6.30μ.μ.»

ΠΗΓΗnews247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...