Επιτυχημένη η Πανελλήνια Σύναξη της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στην Ιερισσό Χαλκιδικής

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η Πανελλήνια Σύναξη της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στην Ιερισσό Χαλκιδικής, στο τριήμερο 11 με 13 Οκτωβρίου 2019. Πάνω από 640 μέλη, συνεργάτες και φίλοι του σωματείου κατέφθασαν για τρίτη συνεχή χρονιά από δεκάδες διαφορετικές πόλεις της Πατρίδας μας για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο «Στους πρόποδες του Άθωνος…», διατρανώνοντας με παλμό και ενθουσιασμό την διάθεση για επικοινωνία και ενότητα, στην πολυπληθέστερη συνάντηση στην ιστορία της προσπάθειας. Η πλούσια σε ευλογίες και πνευματικές ευκαιρίες συνάντηση διοργανώθηκε από την Ενωμένη Ρωμηοσύνη και τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη, του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου και την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε πνευματικές ομιλίες από δύο Αγιορείτες Πατέρες, περίπλου του Αγίου Όρους και επίσκεψη σε μέρη της ευρύτερης προαθωνικής περιοχής όπως της πολύμορφης έκθεσης «Άγιον Όρος» του Ευθύμιου Βαρλάμη.

Στην πρώτη ομιλία, ο γέρων Λουκάς από την Ιερά Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους μας παρέθεσε δεκάδες παραδείγματα και διηγήσεις από τον βίο των τριών σύγχρονων Αγίων (Παισίου, Πορφυρίου και Ιακώβου) μέσω των οποίων αναδεικνύονται τα πνευματικά εργαλεία για τον δρόμο της αγιότητας! Το φιλότιμο, η υπακοή, η εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού, η προσευχή, η υπομονή, η ταπεινοφροσύνη καθώς και η απλότητα ήταν χαρακτηριστικά της ζωής των Αγίων που στρώσαν την οδό της κατά Θεόν πορείας τους!

Στη δεύτερη ομιλία, ο γέρων Λουκάς από την Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους ανέλυσε το θέμα της νοεράς προσευχής μέσα στον κόσμο! Οι λαικοί οφείλουν όπως και οι μοναχοί στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να αγωνίζονται πνευματικά και να επικοινωνούν βιωματικά με τον Θεό διά της προσευχής παρά τις καθημερινές μέριμνες και πειρασμούς της ζωής.

Κατά την διάρκεια του τετράωρου παράπλου της δυτικής πλευράς της αθωνικής χερσονήσου πραγματοποιήθηκε προσκύνηση Τιμίων Λειψάνων και κειμηλίων από Ιερές Μονές, μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή ευκαιρία ειδικώς για τις γυναίκες.

Την Κυριακή, όλοι συμμετείχαν στην θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Ιερισσό όπου έψαλλαν μέλη και φίλοι του σωματείου! Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη ευχαρίστησε την Ενωμένη Ρωμηοσύνη για την τρίτη συνεχή επίσκεψη και ευχήθηκε υπέρ της ευοδώσεως του ωφέλιμου έργου της.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, στον Δήμο Αριστοτέλη, τις Αγιορείτικες Γραμμές καθώς και σε όσους συνετέλεσαν στο να διοργανωθεί και να λάβει χώρα η τριήμερη σύναξη μέσα σε εξαιρετικό κλίμα. Όλοι επιστρέψαμε στις βάσεις μας με την ευλογία του Αγίου Όρους να μας συνοδεύει και με ζωντανή την αίσθηση της μεταξύ μας ενότητας αναμένοντας του χρόνου ίδια εποχή να ζήσουμε ξανά ευλογημένες στιγμές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img