Κυριακή, Δεκέμβριος 8, 2019
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ «Φουσκωμένοι» λογαριασμοί ΔΕΗ: Τι συμβαίνει με τις λάθος μετρήσεις

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί ΔΕΗ: Τι συμβαίνει με τις λάθος μετρήσεις

-

Φουσκωμένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος γεμάτοι λάθη φτάνουν σωρηδόν στους πελάτες της ΔΕΗ ως αποτέλεσμα κυρίως των προβλημάτων καταμέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Σύμφωνα και με καταγγελίες που έχουν γίνει στα «ΝΕΑ», νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με την πληρωμή ασυνήθιστα υψηλών χρηματικών ποσών σε σχέση με την κατανάλωση ρεύματος. Με μια πιο προσεκτική ματιά, ο καταναλωτής θα διαπιστώσει ότι αφενός πρόκειται για εκκαθαριστικό λογαριασμό και αφετέρου πως αυτός δεν αφορά τη συνηθισμένη τετράμηνη περίοδο αλλά πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμη και 12 μήνες. Με απλά λόγια, σύμφωνα και με καταγγελίες που έχουν γίνει στην εφημερίδα, σε χιλιάδες κατοικίες έχουν να γίνουν καταμετρήσεις τουλάχιστον έναν χρόνο. Ετσι οι καταναλωτές στο διάστημα αυτό πληρώνουν ποσά έναντι της κατανάλωσης και αίφνης έρχεται το τελικό ποσό της εκκαθάρισης το οποίο είναι τσουχτερό!

Επιβεβαίωση
Την κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στα «ΝΕΑ» και ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών του ομίλου ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) Δημήτρης Καρέλης: «Πράγματι, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το μεγάλο πρόβλημα ξεκινά από το ότι εδώ και πολλά χρόνια, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων του εξειδικευμένου προσωπικού των καταμετρητών, ο Διαχειριστής αναθέτει σε εργολαβίες την καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν αυτό το έργο είτε δεν έχουν πείρα είτε για να κατεβάσουν το κόστος προσλαμβάνουν άπειρο προσωπικό, το οποίο αφενός δεν γνωρίζει το αντικείμενο και αφετέρου εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά του».

Στον ΔΕΔΔΗΕ οι καταμετρητές είναι μόλις 283, σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση του Διαχειριστή, όταν οι μετρητές ανέρχονται σε 7,5 εκατομμύρια. Εκ των πραγμάτων η καταγραφή της πραγματικής κατανάλωσης ρεύματος είναι αδύνατη. Ετσι, όπως προαναφέρθηκε, η καταμέτρηση ανατίθεται σε εργολαβίες: «Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτές αμείβονται με 200 και 300 ευρώ, ασφαλίζονται για τρεις ή τέσσερις ώρες και ο φόρτος εργασίας που έχουν είναι τεράστιος. Οι παροχές για τις οποίες πρέπει να καταγράψουν τις ενδείξεις μέτρησης ανέρχονται σε 600 και 700», συμπληρώνει ο Δημήτρης Καρέλης.

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι μετρήσεις και οι λογαριασμοί τους είναι σωστοί, θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανακαταμέτρησης και ελέγχου του ρολογιού τους στον ΔΕΔΔΗΕ.

Οι εργολάβοι
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι εργολάβοι της καταμέτρησης δεν φέρουν εις πέρας το έργο που τους ανατέθηκε, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στις συμβάσεις ρήτρες και ποινές. «Οπου κι αν γίνεται έλεγχος αποκαλύπτει μία πραγματικά αλγεινή εικόνα, καθώς δεν αφορά μόνο την ορθή λήψη-ένδειξη, αλλά και μια σειρά ζητημάτων», λέει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών και συνεχίζει: «Δεν καταμετρούνται παροχές, που δεν είναι μόνο σε κλειστά ακίνητα, αλλά ολόκληροι οικισμοί και απομακρυσμένες παροχές, που δεν έχουν καταμετρηθεί για χρόνια καθώς και αμέτρητα δημόσια και δημοτικά κτίρια».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καρέλη, οι ρήτρες και οι ποινές δεν εφαρμόζονται άμεσα αλλά η συνήθης πρακτική του ΔΕΔΔΗΕ είναι να δίνει παρατάσεις στους εργολάβους για την εκτέλεση του έργου τους.

Ο πρόεδρος σημειώνει επίσης στα «ΝΕΑ» ότι η δουλειά του καταμετρητή δεν είναι απλή και δεν αρκείται μόνο στην καταγραφή των ενδείξεων των μετρητών: «Απαιτείται ο έλεγχος για τυχόν παραβάσεις, όπως κομμένες σφραγίδες (κιβωτίου, διανομέων, κυψελών και ακροδεκτών ως ένδειξη για παράνομη επέμβαση), πιθανές ρευματοκλοπές, παράνομες ηλεκτροδοτήσεις ή επανασυνδέσεις, έλεγχος για τυχόν σφάλματα ή βλάβες στο μετρητικό σύστημα, εντοπισμός επικίνδυνων παροχών κ.λπ.».

Οι ρευματοκλοπές
Με τον τρόπο αυτόν της καταμέτρησης, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αντιμετωπίζεται και το τεράστιο πρόβλημα των ρευματοκλοπών το οποίο επιβαρύνει τους συνεπείς καταναλωτές και στερεί πολύτιμα έσοδα του Δημοσίου (π.χ. απώλεια ΦΠΑ).

Στις προτάσεις του Συλλόγου περιλαμβάνονται οι προσλήψεις των εργολαβικών εργαζομένων στην καταμέτρηση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τον ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι δουλεύοντας υπό καλύτερες εργασιακές συνθήκες και εκπαιδευόμενοι από τους έμπειρους και μόνιμους υπαλλήλους του Διαχειριστή θα έφερναν καλύτερα αποτέλεσμα στη δουλειά τους.

Επιπλέον, μία από τις παρεμβάσεις που θα έφερνε αξιόπιστη και σε πραγματικούς χρόνους καταμέτρηση των ρολογιών είναι το έργο των «έξυπνων μετρητών».

«Αν καταρρεύσει η ΔΕΗ θα καταρρεύσει η χώρα»
Αν υπάρχει θέμα ευθυνών που πρέπει να αναζητηθούν για τη ΔΕΗ, αυτό είναι ζήτημα της ίδιας της Δικαιοσύνης, υπογραμμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι αν καταρρεύσει η δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού, τότε θα καταρρεύσει και η χώρα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων περιγράφει για πολλοστή φορά την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, επιρρίπτοντας ευθύνες στις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα μιλά για την κατάργηση του σχεδίου της κυβέρνησης Σαμαρά να πουληθεί το 30% του χαρτοφυλακίου της εταιρείας (μικρή ΔΕΗ) αλλά και να θεσπίσει τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ για τη μείωση του μεριδίου της κάτω από το 50% χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Ο Κ. Χατζηδάκης μιλά ακόμη για τα μέτρα διάσωσης της επιχείρησης, καθώς και για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που θα έχει με τους θεσμούς στις 31 Οκτωβρίου και θα αφορούν στα διαρθρωτικά μέτρα στην αγορά ενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Νέο κουρείο στην Καλαμπάκα από τον Ευριπίδη Κωστόπουλο

Ο Ευριπίδης Ηλ. Κωστόπουλος δημιούργησε έναν όμορφο χώρο στην οδό Ευθ. Βλαχάβα 11, όπου δραστηριοποιείται με όρεξη και μεράκι. Το ‘Old School BARBERSHOP’ σας περιμένει… OLD SCHOOL BARBERSHOP Ευριπίδης Κωστόπουλος Ευθ. Βλαχάβα 11, Καλαμπάκα Τηλ. 6980 177 860  

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» – Καλαμπάκα

Το νέο Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» λειτουργεί στην Καλαμπάκα υπό τη Διεύθυνση του κ. Νικολάου Παπανικολάου σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργαστήρια αναφοράς: Βιοϊατρική Αθηνών / In-Vitro / Βιοφόρµα / Mικροανάλυση. Μικροβιολογικό     Αιματολογικό     Βιοχημικό Ανοσολογικό     Ορμονολογικό     Προγενετικός έλεγχος Ωράριο λειτουργίας: • Δευτέρα: 7:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00 • Τρίτη:...

Ψητοπωλείο «Ψηστήρι» στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...