Πάνω από 10.000 κεραυνοί μέσα σε 12 ώρες!

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Οι ισχυρές καταιγίδες της Κυριακής συνοδεύτηκαν από χιλιάδες κεραυνούς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται.

Το ειδικό σύστημα ανίχνευσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 10.000 σε πανελλαδική κλίμακα, μέσα σε διάστημα μόλις 12 ωρών.

Ο συνδυασμός θερμών και υγρών επιφανειακών αέριων μαζών με την ισχυρή αστάθεια πάνω από την Ελλάδα (απότομη πτώση της θερμοκρασίας ανάλογα με το ύψος) προκάλεσαν τον μεγάλο αριθμό καταιγίδων την Κυριακή.

Λίγο μετά το μεσημέρι οι πρώτες καταιγίδες εκδηλώθηκαν στην Πίνδο και στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ γρήγορα επεκτάθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Οι απογευματινές καταιγίδες είναι συνηθισμένο φαινόμενο για τον μήνα Ιούνιο στη χώρα μας, λόγω της έντονης αστάθειας που παρατηρείται σχεδόν κάθε χρόνο. Λιγότερο συνηθισμένο είναι το χαλάζι μεγάλου μεγέθους, που συνόδευσε τις καταιγίδες αυτές σε περιοχές όπως στο Τρίστενο και στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, καθώς σε Πέλλα και Κοζάνη.

Το Σάββατο είχε καταγραφεί χαλάζι, διαμέτρου πέντε έως έξι εκατοστών, στη Μεσσήνη και στον Δήμο Παγγαίου, κάτι ακραίο με μικρή συχνότητα επανάληψης. Οι καταιγίδες συνεχίζονται και σήμερα, με τοπικές χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά.

ΠΗΓΗlifo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ