«Άμεσα το νομοσχέδιο για κόκκινα δάνεια νοικοκυριών»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

KOKKINA DANEIA 1


Στις τεράστιες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας για γρήγορη ανάκαμψη αναφέρθηκε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Ο ίδιος τόνισε πως αν δεν αλλάξει η σχέση της χώρας με την τρόικα και το μνημόνιο ενδέχεται να πληγεί η αναπτυξιακή δυνατότητα της χώρας. Πρόσθεσε δε πως υπάρχουν σημεία διαφοροποίησης της σημερινής κυβέρνησης από την προηγούμενη ως προς την απορρύθμιση των αγορών, τις ιδιωτικοποιήσεις είτε για επιμέρους άλλους τομείς όπως η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο του θα είναι το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων των νοικοκυριών.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει όποια θετικά έκαναν οι προκάτοχοί της δημιουργώντας νέο αναπτυξιακό νόμο, χρησιμοποιώντας ακόμα περισσότερο το ΕΣΠΑ, – που αποκάλεσε κλειδί για την ενίσχυση της ανάπτυξης – και απλοποιώντας της διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων κυρίως για νέους επιχειρηματίες.

Ο νέος υπουργός υπογράμμισε ότι θα υπάρξει ενίσχυση των διαδικασιών για καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups), ενδυνάμωση των εξαγωγών και νέο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με σαφείς περιβαλλοντικές αναφορές. Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε πως με καλό συντονισμό μπορούν να επιτευχθούν υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος νόμος για το ΕΣΠΑ ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από αυτά τα προγράμματα.

 

{loadposition mypos1}

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ