Κοινωφελής εργασία: «Ξεμπλόκαρε» η τοποθέτηση επιτυχόντων στους παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Λύση στο πρόβλημα με την τοποθέτηση επιτυχόντων των οριστικών πινάκων του ΟΑΕΔ από την πρόσκληση για τις 30.333 θέσεις σε ΟΤΑ λόγω του «μπλόκου» που προέκυψε από την περιβόητη… «παρ. 5 του Κεφαλαίου 10 της ανωτέρω πρόσκλησης», έδωσε με διευκρινιστική του εγκύκλιο το υπουργείο Εργασίας.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις Δήμων και συλλόγων εργαζομένων καθώς, όπως αναφερόταν στην πρόσκληση: «…ο Επιβλέπων Φορέας ή και η Υπηρεσία Τοποθέτησης υποχρεούται να μην προβεί σε τοποθέτηση ωφελουμένων σε υπηρεσία ή δομή που επιχορηγείται από πράξη του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» ή άλλου Ε.Π. ΕΣΠΑ, κατά την ίδια χρονική περίοδο».

Με τη συγκεκριμένη παράγραφο, ουσιαστικά, «κόβονταν» πολλοί ωφελούμενοι και ιδίως όσοι προορίζονταν για θέσεις σε δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» μέσω της Δράσης Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής.

Με την εγκύκλιο του υπ. Εργασίας καθίσταται σαφές ότι οι ωφελούμενοι της δράσης εναρμόνισης δεν συμπίπτουν με τους ωφελούμενους της δράσης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Άρα οι ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς κανένα κώλυμα στους παιδικούς σταθμούς που κρίθηκαν επιτυχόντες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ