ΑΣΕΠ: Ανοίγουν 35.000 φάκελοι για επιλαχόντες – Ποιοι διεκδικούν μόνιμο διορισμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τα πάνω- κάτω στην κατάρτιση του οριστικού πίνακα διοριστέων της 3Κ, φέρνει ο έλεγχος του ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία εξέτασης των φακέλων υποψηφιότητας βρίσκεται σ πλήρη εξέλιξη, δεδομένου ότι το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού της Ανεξάρτητης Αρχής (90 υπάλληλοι) συμμετέχουν σε αυτήν.

Υπολογίζεται ότι 35.000 φάκελοι επιλαχόντων θα ανοίξουν, προκειμένου να εντοπιστούν οι 8.166 διοριστέοι.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι επιλαχόντες πλασαρίστηκαν σε μέση και προς τα πάνω θέση – στην σειρά κατάταξης – έχουν βάσιμες ελπίδες να συμπεριληφθούν στον οριστικό πίνακα διοριστέων.

Σημειώστε τα, μέχρι στιγμής, ευρήματα των ελέγχων:

Ριζικές αλλαγές για τους 70.000 και πλέον υποψηφίους της κατηγορίας ΥΕ. Η λανθασμένη δήλωση της ειδικής εμπειρίας φαίνεται ότι είναι το μικρότερο πρόβλημα. Το μεγαλύτερο είναι ότι σημαντικός αριθμός υποψηφίων έκανε χρήση λανθασμένου τίτλου σπουδών. Η προκήρυξη αναφέρει ότι δυνατότητα συμμετοχής για την κατηγορία ΥΕ έχουν οι απόφοιτοι Τριταξίου Γυμνασίου ή Δημοτικού για όσους αποφοίτησαν έως το 1980. Τα στοιχεία ελέγχου δείχνουν ότι πολλοί υποψήφιοι κατέθεσαν απολυτήριο Δημοτικού ενώ είχαν αποφοιτήσει μετά το 1980.
Συντριπτικές μεταβολές στην κατηγορία ΔΕ για τις ειδικότητες που σχετίζονται με τους χειριστές μηχανημάτων. Είναι τόσο συντριπτικές οι αλλαγές στον προσωρινό πίνακα διοριστέων, για αυτήν την ειδικότητα, που το ΑΣΕΠ θα ανατρέξει στους επικουρικούς πίνακες για να εντοπίσει τους υποψηφίους για μόνιμο διορισμό.
Απόρριψη χιλιάδων υποψηφίων για δήλωση (στην αίτηση) ιδιοτήτων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μεγάλος αριθμός αιτήσεων, με εμφανείς «υπερβολικές» ιδιότητες, δεν συνοδεύεται από πιστοποιητικά ή αντίστοιχες βεβαιώσεις.
Η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ είναι -αυτή την ώρα- ο πρωταρχικός στόχος του ΑΣΕΠ.

ΠΗΓΗworkenter.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ